Paramos pokyčiai dirbantiems savarankiškai

Atšaukus karantiną bei atlaisvinus jo metu buvusius apribojimus, išmoka savarankiškai dirbantiems asmenims nuo liepos 1 dienos nebebus mokama. Paskutinis mokėjimas už birželio mėnesį bus atliktas iki liepos pabaigos.

Paramą už birželį gaus asmenys, vykdę labiausiai ribojamas veiklas. Tokių veiklų nuo birželio 2-osios buvo patvirtinta 17. 

Tai – keleivinis transportas, apgyvendinimo paslaugos, maitinimo ir gėrimų paslaugos, fotografavimo, kelionių agentūrų, ekskursijų organizatorių veikla, verslo renginių organizavimas, švietimas, sveikatos priežiūra. Taip pat – sportinė, kultūrinė, kūrybinė, meninė ir pramogų bei poilsio organizavimo veikla, azartinių žaidimų ir lažybų organizavimo veikla, kita asmenų ar namų ūkių aptarnavimo veikla. Jomis besiverčiantys asmenys ir toliau galės pasinaudoti valstybės pagalba. 

Klientai, kuriems savarankiškai dirbančio asmens išmoka nepriklausys dėl laisvėjančios ekonominės situacijos, apie jos nutraukimą bus informuoti registracijos Užimtumo tarnyboje metu nurodyta nuotolinio aptarnavimo priemone. 

 

Info: uzt.lt