Sąskaita123 klientai: „Vilnius Coding School“ marketingo projektų vadovė Greta

Sąskaita123 klientai – tokie panašūs ir tuo pačiu tokie skirtingi. Su Jumis sveikinasi Sąskaita123 klientė „Vilnius Coding School“ marketingo projektų vadovė Greta. Atvirai apie mylimą veiklą, karjeros pokyčius ir IT sritį.

Norime klientus geriau pažinti ir tuo pačiu kviečiame Jus su jais susipažinti. Greta papasakojo apie „Vilnius Coding School“, savo veiklos poziciją, darbo pokyčius ir galimybes bei pasidalino patarimu, kaip geriau būti matomam rinkoje. 

Iš mados pasaulio tiesiai į IT

„Vilnius Coding School“ komandoje tikrai netrūksta tų, kurie lygiai taip pat, kaip ir šios mokyklos studentai, atvyko iš kitų sričių ir sektorių. Visus jungia noras išmokti informacinių technologijų ir jaučiamas potencialas. Greta neslepia – IT nebuvo pirmasis karjeros pasirinkimo kelias. Mados sričiai nesužavėjus, nepabijota sukti kitu keliu. Susidomėjimas technologijomis atnešė saldžių vaisių. Iš šio naujai atrasto inovacijų ir kompiuterinių technologijų verpeto pašnekovė neskubėjo trauktis. IT pasaulis pasirodė toks įdomus, kad merginos kelionė jame tik prasidėjo. Patirtis merginai leido suprasti, kad tai, ką daro kiekvieną dieną, leidžia mokytis ir tobulėti. Dabar Greta užima marketingo projektų vadovės pareigas.

Kaip atrodo darbo srities keitimas?

Nereikia spėlioti, kodėl žmonės keičia veiklos sritis ir renkasi naują darbo poziciją. Remiantis Joblist apklausos duomenimis, pasirenkamas naujas karjeros kelias, nes:

Geresnis atlyginimas: 47%

Ankstesnėje darbo pozicijoje patirtas didelis stresas: 39%

Noras pusiausvyros (asmeninio gyvenimo ir darbo): 37%

Siekis naujų iššūkių: 25%

Prarastas entuziazmas: 23%

Karjeros keitimas nėra toks sunkus kaip gali pasirodyti. Spėjama, kad dar iki 2030 m. atsiras 20 – 50 mln. naujų  IT darbo vietų globaliai. Tad nenuostabu, kad žmonių susidomėjimas ir noras įsilieti bei tapti srities specialistu tik auga. „Vilnius Coding School“ – programavimo mokykla, orientuota į suaugusiųjų perkvalifikavimą į IT sritį. Greitų rezultatų siekiantiems Greta siūlo išbandyti mokyklos unikalų kursą – programavimo pagrindai per 6 savaites (mokoma 3 skirtingų programavimo kalbų: Java, C# ir WEB technologijų), padėsiantį įsilieti į IT rinką tiems, kurie galbūt ne tik nori tapti programuotojais, tačiau svajoja apie tokias profesijas, kaip IT projektų vadovas, IT komandos vadovas, atrankų specialistas IT srityje. Taip pat siūlomi duomenų analitikos, testavimo, projektų valdymo ir kiti mokymai. Mokymai skirti paruošti asmenį darbo rinkai tiek dirbant įmonei, tiek užsiimant individualia veikla.

Mokytis naujo amato ar keisti karjerą į IT gali kiekvienas norintis. Amžius tikrai nesvarbu, tvirtina Greta. Mokymai  suteikia stiprų ir stabilų pagrindą, teorinių ir praktinių žinių, su kuriomis galima pradėti dirbti ir sklandžiai įsilieti į darbo rinką. Įgijus naujų  įgūdžių, pašnekovė pataria pasirūpinti ir savo įvaizdžiu internete. Kokybiškas gyvenimo aprašymas (CV), stiprus profilis LinkedIN – nelieka nepastebėti darbdavio.

Dar vieni Joblist apklausos duomenys tik pagrindžia Gretos mintis. Su lyg karjeros pokyčiais atverčiamas naujas baltas lapas. Paprastai tokie pokyčiai atneša:

Laimę: 77%

Didesnį pasitenkinimą: 75%

Pasitikėjimą savimi: 69%

Mažiau streso: 65%

„Vilnius Coding School“
Mokymasis tik prasideda

Nesvarbu ar asmuo po studijų nori dirbti savarankiškai, ar tapti samdomu darbuotoju, visų pirma, išėjus į gyvenimą reikia nenustoti mokytis, domėtis ir užsiimti ta veikla, kuri kelia džiaugsmą. Pabaigus mokslus ar kursus, mokymasis tik prasideda. Pavyzdžiui, IT sritis tai nuolatinis mokymasis. Kartu su žiniomis ateina ir unikalus stilius bei išskirtinumas.

Po mokymų ne visi studentai renkasi darbą įmonėse. Kaip žinia, darbo pasiūlymų netrūksta ir interneto platybėse, nuotoliniu būdu. Savarankiškumo vedami studentai neatmeta galimybės dirbti savarankiškai. Suprantama, mat remiantis Upwork skelbiama statistika, 72% laisvai samdomų darbuotojų sako, kad jie turi pakankamai darbo pasirinkimų ar net daugiau.

„Vilnius Coding School“

Smagiausia darbo dalis

Greta nedvejoja, kaip smagiausią savo darbo dalį įvardina naujų produktų testavimą ir jų paleidimą. Nors kiekvienas naujas projektas ar produktas reikalauja nemažai pastangų, prie to prisideda visa komanda. Moteris dalinasi nauja patirtimi – pirma tokia Lietuvoje TECH muge, kuri buvo skirta suaugusiems žmonėms, norintiems persikvalifikuoti į IT. Suburta net 15 didžiausių ir sėkmingiausių darbdavių Lietuvoje, kurie konsultavo, dalino patarimus visiems norintiems darbo IT. Mugės, parodos, projektai – tikras darbo malonumas.

Širdžiai miela marketingo projektų vadovės pozicija. Mylimo darbo sąvoką ji sieja su galimybe tobulėti ir išmokti kažką naujo kiekvieną dieną. Taip pat padėti karjeros kelyje pasiklydusiems žmonėms – dėl to dirba visa komanda.

Darbo diena užbaigiama su Sąskaita123. Ne paslaptis, kad vykdant individualią veiklą asmuo yra pats atsakingas už savo apskaitos vedimą. Apskaitos valdymas – gana kruopšti sritis, kurioje tikslumas yra svarbiausia. Greta užtikrinta, „Vilnius Coding School“ pasirinko patikėti apskaitos valdymą savo srities specialistams. Paprastai ir be rūpesčių išrašomos sąskaitos faktūros – gera darbo dienos pabaiga.

Dėkojame Gretai už pokalbį ir linkime kūrybingų mokslo metų visai „Vilnius Coding School“ komandai.