Freelancerių gidas: kiek vertos mano paslaugos?

Darbas sau – ne tik galimybė dirbti tokiu metu, kai Jums labiausiai tinka, tačiau dažniausiai ir paprasčiau koreguoti savo uždarbį, kuris dažnai kinta ne tik pagal Jūsų kompetenciją (kuri dažniausiai vis auga), tačiau taip pat ir pagal klientų skaičių. Kuo jų daugiau – tuo uždarbis bus didesnis, tačiau per daug taip pat nėra gerai, kadangi dėl to dažniausiai krenta paslaugų kokybė.

Atrasti viduriuką, kuris leistų dirbti už padorią pinigų sumą, tačiau negąsdintų užsakovų – gali būti sunku. Apie tai ir yra šis straipsnis.

Situacija rinkoje

Dažniausiai pačioje pradžioje nusprendus savarankiškai teikti paslaugas  – verta peržiūrėti konkurentų kainas. Tikrai ne visi linkę jomis dalintis viešai, tad gali tekti rašyti asmeniškai apsimetant klientu, kad pavyktų susidaryti bendrą vaizdą apie kainodarą. 

Žinoma, visada galite siūlyti pigiau nei konkurentai, tačiau vėliau kainų kėlimas, ypač kai jau turimi lojalūs klientai, tampa labai sudėtingas. Taigi, rinkos kainos rėžiai yra geri ir tikrai reikalingi. Jais siūlome remtis bandant nustatyti savo paslaugų įkainius.

Darbo išlaidos

Žinoma, taip pat reikia apskaičiuoti išlaidas, kurios yra patiriamos suteikiant tam tikrą paslaugą. Kuo jų daugiau  – tuo dažniausiai ir kaina kyla labiau. Jūsų darbas negali ir neturėtų būti vertinama kaip išlaidos. Tai yra Jūsų laiko investicija, kuri skaičiuojama kitaip, tad išlaidos dažniausiai siejamos su tam tikromis prekėmis bei paslaugomis, kurios nepriklauso nuo Jūsų, tačiau kurios reikalingos, kad tam tikras darbas būtų atliktas.

Svarbiausia nedengti klientui skirtų išlaidų savo sąskaita. Tai yra bloga praktika, kurią kartais daro paslaugos teikėjai bandydami įtikti savo klientams.

Patirtis bei kompetencija

Natūralu, kad darbo užmokestis dažniausiai nustatomas pagal kompetenciją bei patirtį, kuri ir yra paverčiama pinigais. Kuo daugiau patirties – tuo dažniausiai daugiau mokslų yra baigtą, kurie kainuoja.

Tuo pačiu tai ir dažniausiai mažesnės laiko sąnaudos, kadangi kuo ilgiau žmogus dirba tam tikroje sferoje – tuo tuos pačiu darbus jis padaro greičiau. Tačiau tai nereiškia, kad padarydamas greičiau jis turi imti mažesnį darbo užmokestį. Tikrai ne. Patirtis leidžia imti daugiau, kadangi tai rodo, kad žmogus yra patyręs. O kiek daugiau ir kiek kainuoja Jūsų patirtis – dažniausiai kiekvienas atsako sau pats. Tiesa, lygiai taip pat vertindamas situaciją rinkoje.

Užduoties sudėtingumas

Tas pats darbas gali turėti labai daug specifinių charakteristikų, kurios jį padaro lengvesniu ir greičiau padaromu arba sudėtingesniu ir tuo pačiu reikalaujančiu kur kas daugiau laiko. Natūralu, kad sudėtingumas nustato dalinai ir užmokestį. Geriausia yra nusistatyti kainas, kurios galioja užsisakant bazinį paslaugos paketą ir tuo pačiu priedų kainas, kurios pakelia užmokestį pagal užsakytus papildinius. Svarbiausia yra apie kainos sudėtį informuoti klientą, kad jis žinotų – kiek už ką moka.

Kainodaros atnaujinimas pagal poreikius bei galimybes

Galiausiai, reikia nebijoti keisti savo kainas. Ne tik tiems, kurie dar iki šiol niekada nesinaudojo Jūsų paslaugomis, tačiau taip pat ir nuolatiniams klientams, kurie jau ne kartą jas užsisakė. Paprasčiausiai kyla ne tik MMA, tad ir mokesčiai (bent jau PSD), tačiau taip pat ir Jūsų žinios bei kompetencijos. Svarbiausia įrodyti klientui, kad jūs esate vertas didesnių pinigų ir tokiu atveju kainodaros pakėlimas jam nebus baisus.