Iš kur gauti pinigų verslo pradžiai?

Kad ir kokia nauja veikla yra Jūsų svajonėse – jai dažniausiai daugiau ar mažiau – vis tiek reikia investicijų. Žinoma, kuo mažiau reikia – tuo dažniausiai geriau, kadangi tai reiškia ir kur kas mažesnę riziką. Visgi, daugelis veiklų neatsiejamos nuo finansinių kaštų, tad investicija verslui – visiškai natūrali praktika.

O kur gauti pinigų, kurie nesukeltų Jums didelio diskomforto, baimių, tačiau suma būtų užtektina veiklos pradžiai?

  • Pažįstami

Kaip nurodoma entrepreneur.com svetainėje – verslo paskolos iš draugų arba šeimos narių yra gana dažna pykčių priežastis, tad reikia pagalvoti – ar tai tikrai geras žingsnis. Žinoma, daug kas priklauso nuo to – ar artimųjų paskola yra iš paskutinių santaupų, ar jiems ta skolinama suma tokia maža, kad net ir nesulaukę jos laiku – nepajus jokio diskomforto.

Svarbiausia yra atsiminti, kad net ir skolinantis iš pažįstamų – reikia laikytis tam tikro paskolos etiketo. Tai yra, aprašyti legalias sutartis, laikytis terminų, galiausiai, aptarti palūkanas. Natūralu, kad skolintojas, net jeigu tai ir draugas, tikisi iš to bent kažkiek uždirbti.

  • Santaupos

Bene pati saugiausia investicija verslui yra susijusi su santaupomis. Tiesa, jeigu viskas būtų taip paprasta – turbūt niekas nesuktų galvos ir naudotų turimus pinigus veiklos puoselėjimui. Visgi, dažniausiai reikia daugiau pajamų nei turima, galiausiai, verslo pradžia dažnai siejama su darbo pagal sutartį metimu, tad finansinis kranelis tampa dar siauresnis.

Reikia nepamiršti, kad paprasčiau tiems, kurie turi finansinį užnugarį. Tai yra, kai šeimoje verslas kuriamas paraleliai, kai kitas asmuo dirba pagal sutartį bei gauna pastovias pajamas.

  • Paskolos

Vidutiniam ir didesniam verslui ypač padeda įvairios paskolos, kurias teikia ne tik bankai, tačiau ir kredito unijos. Tai nėra kreditų įmonės, tad dažniausiai palūkanos – mažesnės, o paskolos sąlygos yra gana lanksčios.

Apskritai geriausia yra skolintis iš legaliai veikiančių tokio tipo institucijų. Taip, palūkanos yra, tačiau viskas – formalu, legitimu, tad žinodami terminus, skaičius bei sutarties sąlygas – galėsite kur kas paprasčiau planuoti ir verslo eigą.

Pajamų deklaravimas 2022 m.

Tiesa, pasiskolinti tikrai gali ne kiekvienas. Jūsų kredito istorija turi būti švari. Natūralu, kad šiais laikais bankai sulaukia daug užklausą, tad neskuba patvirtinti visų. Jie taip pat tikisi uždarbio.

  • Valstybės teikiama paskola

Gaila, tačiau lietuviai vis dar labai nedrąsiai žiūri į subsidijas, kurias mūsų valstybė teikia jauniesiems verslininkams. Dažniausiai išsigąsta sąlygų ir bijoma, kad gali tekti paskolą grąžinti.

Visgi, dažniausiai keliami reikalavimai tikrai labai lankstūs, tad belieka jais domėtis ir tuo pačiu pasinaudoti pasiūlymais, kadangi teikiamos sumos, esame tikri, kad patenkins ir tų poreikius, kuriems reikalinga gana didelė investicija.

  • Kredito įmonės

Paprasčiau nei bankas yra kredito įmonės, kurios dažniausiai kur kas anksčiau teikia paskolas. Tiesa, dažniausiai pasiteisina tik tokiu atveju, kai reikalinga maža suma. Visgi, tokio tipo įmonių palūkanos dažniausiai labai nedraugiškos žmogui, tad būtinai įvertinkite – ar būsite gebus paskolą grąžinti. Galiausiai, kuo detaliau įsiskaitykite į sutarties sąlygas.

  • Nereikia investicijų

Ar yra toks verslas, kuriam nereikia jokių investicijų? Retas, tačiau bent jau veikla – tikrai gali būti. Jeigu Jūsų teikiamos paslaugos yra atliekamos per kompiuterį, kuriam nereikia jokių specialių programų – tai yra puiki ir beveik nemokama verslo pradžia. Juk kompiuterį turi namuose beveik visi, o elektros tikrai nereikia daug, kad būtų galima atlikti darbus.

Nors tokių veiklų nėra daug, tačiau tekstų kūrėjai, SEO specialistai ir panašiai – dažniausiai džiaugiasi labai pigia veiklos pradžia.