Kaip atrasti savo svajonių darbą?

Ar egzistuoja žmonės, kurie dirba savo svajonių darbus? Atsakyti sunku. Kai kurie teigia, kad jie tikrai patenkinti savo darbo vieta, tačiau jeigu galėtų nedirbti – nedirbtų. Tokiu atveju kyla klausimas – ar tai tikrai svajonių darbas? Jeigu ne, tai bent jau toks, kuris nekelia erzulio kiekvieną rytą, o tokį susirasti arba net susikurti pats – gali kiekvienas.

Ir šiuo atveju net nėra skirtumo, ar dirbsite sau, ar kitam, kadangi svajonių darbas apima ir svajonių vietą, tad apie jo paieškas ir būdus – rašome apačioje.

Hobis gali virsti darbu

Natūralu, kad kartais hobis, kuris bus paverčiamas pinigų išgavimo priemone – nebeneš laimės, tačiau pabandyti mėgstamą veiklą paversti darbu – verta. Galbūt priešingai – dirbsite tiek daug ir Jums tai teiks tiek daug laimės, kad tam tikra veikla – atsipirks. Juolab, daugelis hobių gali būti paverčiami darbu, tik belieka sugalvoti kaip.

Vaikystės svajonės – gali išsipildyti

Nors daugelis mūsų vaikystėje svajojo apie nerealias profesijas, kurios turėtų būti mūsų darbo vieta šiuo metu, tačiau psichologai teigia, kad reikia daugiau dėmesio skirti toms svajonėms, tiksliau, pabandyti jas suprasti. Jeigu visada svajojote būti floristas – galbūt verta išbandyti šį amatą? O jeigu atrodė, kad juvelyrika yra Jūsų sfera? Pradžioje bandykite bent jau kaip hobį ir pamatysite, kaip žingsnis po žingsnio tai Jums pradės nešti pajamas ir galėsi pasidžiaugti, kad tai – Jūsų svajonių darbas.

Ką veikčiau, jeigu man nereikėtų dirbti?

Tikrai ne visada šis klausimas padeda geriau save suprasti ir tuo pačiu rasti savo svajonių darbą, tačiau jis gali būti gera pradžia detalesnio savęs vertinimo link. Atsakykite sau – ką veiktumėte ateinančius kelerius metus, jeigu Jums nereikėtų dirbti? Galbūt kasdieninėje veikloje, kuri Jus žavi – yra kažkas, kas galėtų tapti Jūsų ateities profesija?

Ką darytumėte nemokamai?

Nors dažniausiai pinigai yra tas stimulas, kuris skatina dirbti, ieškoti daugiau, bandyti naujas sferas, tačiau pabandykite įsivaizduoti savo gyvenimą, kuris visiškai nepriklauso nuo pinigų, juolab, turite labai daug laiko, kurį galite skirti tam tikrai veiklai už kurią Jums nebūtų mokama. Kokia tai būtų veikla? Jeigu ji ne viena – sudarykite sąrašą, kuris padės Jums paprasčiau išgryninti savo norus.

Ne tik nori, tačiau ir nenori…

Labai daug rašome apie tai, kad žmogus turi rasti sferą, kuri jam neša laimę, kad jis suprastų – ką nori daryti gyvenime. Tačiau kaip dėl tų dalykų, kurie mums ne tik kad nepatinka, tačiau net kelia pyktį? Juos taip pat reikia išgryninti. Geriausia – su tušinuku ant popieriaus lapo. Paprasčiausiai surašykite dalykus, kurių tikrai nenorite daryti gyvenime ir juose pamatysite profesijas, kurios netinka Jūsų charakteriui.

Svajonių darbas

Dirbu ne ką noriu, tačiau ką moku

Taip pat naudinga susižinoti kas Jums labiausiai tinka pagal turimus talentus. Paprasčiausiai visada maloniau daryti tai, kas sekasi, o jeigu esate tam tikros sferos asas – galbūt verta toje sferoje likti? Tik, pavyzdžiui, pakoreguoti aplinkybes. Jeigu nemėgstate savo boso – pradėkite dirbti sau. Jeigu netenkina aplinka – raskite geresnį biurą. Dažnai tokios smulkmenos net ir nemėgstamus darbus padaro kur kas patrauklesniais.

Lauksiu mūzos arba praregėjimo…

Deja, dažnai nei vienas, nei kitas neateina, tad reikia stengtis, kad pavyktų rasti svajonių darbo vietą. Skamba sudėtingai? Dalinai taip ir yra. Juk ir tie žmonės, kurie šiuo metu dirba tuos darbus, kurie jiems kelia džiaugsmą – dažniausiai sunkiai dirbo, kad galėtų šiandien skinti vaisius. O darbas dažnai neatsiejamas nuo savianalizės, kuri padeda geriau suprasti save ir savo poreikius.

Kuo daugiau mokykitės

Dar vienas būdas rasti mėgstamą darbo sferą – išbandyti jų kuo daugiau. Žinoma, tai reikalauja laiko, pastangų, tačiau jeigu viskas vargas veda link svajonių darbo – verta, tiesa?

Nepasiduokite

Patarimas atrodo banalus iki skausmo, tačiau kiekvienas žmogus gali rasti savo svajonių darbą ir tuo pačiu vietą, kurioje jis jaučiasi gerai. Tik svarbiausia yra nepasiduoti. Juk daugelis didžių verslininkų labai daug kliuvo, kol galiausiai pasiekė tai, ką turi šiuo metu. Tai yra ryžtas. O kiek jo turite Jūs?

Megzkite pažintis

Galiausiai, darbo paieškos neatsiejamos ir nuo pažinčių. Pykstate, kad kiti gauna savo svajonių darbo vietą per pažintis? Bandykite ir Jūs! Tai tikrai nereiškia, kad esate blogesnis. Paprasčiausiai kartais reikia atsidurti laiku ir vietoje, kad pavyktų parodyti tam tikram žmogui, kad esate geriausias. Panašiai yra ir su nuosavos darbo vietos kūrimu. Kuo daugiau pažinčių – tuo geriau.