Kalbamės su Aivaru - SEO specialistu

Sąskaita123 klientai – tokie panašūs ir tuo pačiu tokie skirtingi. Su Jumis sveikinasi Sąskaita123 klientas Aivaras.  SEO specialisto interviu apie tai – kaip sekasi freelancinti.

Kokias paslaugas siūlote?

Užsiimu seo paslaugomis. Jei tiksliau, tai puslapių vidinis ir išorinis optimizavimas ir paruošimas, jog jie būtų matomi internete. Atliekame tinklapių seo auditus. Taip pat prekiaujame domenais, interneto vardais. Turime sukūrę savo klientų ratą.

Kiek laiko teikiate šias paslaugas?

Dirbame jau ketveri metai.

Kaip esate įsiteisinęs savo veiklą?

Esu įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą.

(plačiau apie šią veiklos formą skaitykite ČIA).

Ar darbas sau – tenkina Jūsų lūkesčius? Gal teko dirbti samdomą darbą ir galite palyginti?

Kiekvienas darbas turi savo pliusų bei minusų, visur reikia dirbti, jei nori pasiekti gerų rezultatų. Samdomo darbo pliusai yra garantijos ir lengvesnis finansų planavimas, pastovumas. Freelance veikla yra kintama, tačiau joje gali pasitaikyti didelių galimybių, tačiau turime priimti ir tam tikras atsakomybes bei kruopščiai planuotis finansus.

Su kokiai iššūkiais susidūriate dirbdami sau?

Iš pradžių buvo disciplinos stoka, kurią laikui bėgant praktiškai pavyko išsiugdyti. Taip pat reikia suprasti, jog dirbant sau nėra pastovumų, esi pats už viską atsakingas.

Ar ateityje planuojate keisti darbo pobūdį/tipą?

Šiuo metu neplanuoju.

Kaip pradėjote savo veiklą?

Pirmieji bandymai uždirbti pinigus buvo uzdarbis.lt forume, kuriame pavyko rasti daug pažinčių, idėjų ir išmokti naujų dalykų.

Ar sunku tvarkyti veiklos buhalteriją? Kas sunkiausia, o kas lengviausia?

Sunkiausia nepasimesti tarp „popieriaus”, esant didesniam sąskaitų faktūrų skaičiui – puikus išsigelbėjimas automatinis jų išrašymas. Ir mokėjimų įtraukimas. Paslauga kainuoja sąlyginai nedaug, tačiau sutaupo labai daug ir brangaus laiko.

Ar Jus tenkina sąskaita123 sistema? Kas patinka ir kas nepatinka?

Sistema pateisina lūkesčius. Viskas vyksta greitai ir nesudėtingas valdymas.

Ką galite palinkėti žmogui, kuris nori pradėti dirbti sau, tačiau bijo?

Neturėti iliuzijų, jog darbas sau yra gulėjimas prie baseino ir pinigų „skynimas” nuo medžio. Paprastai reikia dirbti daugiau nei samdomam darbe, reikia priimti rizikas ir atsakomybes. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje tai atsiperka su kaupu.

Dažnai žmonės klausia, kuo užsiimti? Kas pelninga ar panašiai? Šį atsakymą turime kiekvienas, jį surasti galime tik analizuodami savo pomėgius. Pagrindinė mintis būtų tai, jog rinktis tai kas Jums artima, kadangi dirbant sau turite nuolatos tobulėti. O dirbant „gerai” apmokamą, tačiau nepatinkantį darbą ilgalaikiu periodu jis Jums nusibos. Kiekvienas turime savus talentus, tačiau ne kiekvienas sugebame jų atrasti.