Laisvai samdomi specialistai, kurie 2022-ais – tikrai turės darbo

 

Laisvai samdomų specialistų skaičius kiekvienais metais vis labiau auga. Tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje. Džiugu, kad vis daugiau žmonių renkasi galimybę dirbti sau, patogiu grafiku, kur kas paprasčiau kontroliuoti savo uždarbį.

Visgi, kol vieni specialistai sulaukia daugiau darbo pasiūlymų, kitiems, deja, tenka medžioti „darbdavius“ patiems.

Kuo užsiimti, kad 2022-ais metais netrūktų darbo?  

Grafinis dizainas.

Drąsiai sakome, kad asmenys, kurie moka atlikti grafinio dizaino darbus – turės ne tik duonos, tačiau ir pyragų. JAV atlikti tyrimai atskleidžia, kad grafikos dizaineriai 2021 m. vidutiniškai uždirbo 53 000 USD per metus. Tai 6 % daugiau nei 2013 m.

Tiesa, dizaineriai paklausūs ne tik Amerikoje, tačiau ir Europoje, įskaitant Lietuvą. Jeigu šiuo metu nežinote, kokia veikla užsiimti – drąsiai sakome, kad verta išbandyti grafikos dizainerio duoną. Žinoma, pirmiausia laukia mokslai. Daug mokslų. Tačiau tapus geru specialistu – visada turėsite darbo ir ne klientai rinksis Jus, tačiau Jūs galėsite rinktis juos.   

Programuotojas.

Taip, visi puikiai žino, kad šiuo metu programuotojams yra aukso amžius. Ir tikrai nenusimato – kada jis galėtų baigtis. Tiesa, tiems programuotojams, kurie kelia savo kvalifikaciją ir tuo pačiu mokosi, stengiasi, dirba…

Vėlgi, JAV statistika parodo, kad šie specialistai per metus uždirba vidutiniškai 64 000 dolerių. Geriausiai apmokami yra tie, kurie moka  HTML, CSS, JavaScript ir kitas kodavimo kalbas. Žinoma, dėmesio sulauksite ir tuomet, kai naudojamos TVS bus tokios kaip kaip „WordPress“, „Joomla“, „Drupal“ ir „Squarespace“… Viskas vardan to, kad klientas galėtų jas kuo paprasčiau valdyti pats.

 Duomenų suvedimas.

Darbas gali atrodyti gal kiek monotoniškas, tačiau dažniausiai daugelį džiugina tai, kad uždarbis yra geras, o dirbti galima tada, kai žmogus nori, nuotoliniu būdu. JAV duomenų suvedėjai 2017 m. uždirbo vidutiniškai 45 000 dolerių per metus.

Socialinių tinklų rinkodaros specialistas.

Skaitmeninis marketingas yra karalius reklamos sferoje, tad natūralu, kad socialinių tinklų administratoriai ir tuo pačiu komunikacijos specialistai šiuo metu tikrai neturėtų skųstis darbo kiekiu. Kokie tie tinklai, kurie sulaukia didžiausio specialistų poreikio? Mums puikiai žinomi Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube ir Snapchat… Rinkodaros specialistai JAV uždirba vidutinį metinį atlyginimą, kuris siekia nuo 50 000 iki 60 000 dolerių.

Virtualus asistentas.

Galiausiai, verslininkams dažnai reikalingas ir virtualus asistentas, kuris gali padėti Jums atlikti daugelį darbų.

Tiems verslininkams, kurie turėtų koncentruotis ties pačiais svarbiausiais darbais, tad smulkmenas palieka savo dešinėms rankoms. Žinoma, tokio asistento darbų spektras yra begalo platus, tad renkantis žmogų, kuriam dirbsite – turėtumėte kuo daugiau dėmesio skirti susitarimui ir tuo pačiu detalios rašytinės sutarties sudarymui.