Nemokami, virtualūs kursai

Mokymasis – kasdienybės dalis…

Mokslo ir žinių – niekada nebus per daug! O jeigu nenorite išlaidauti – siūlome susipažinti su keliomis nemokamų kursų platformomis, kurios – Jūsų tramplynas į naujas žinias.

  • OPEN CULTURE

https://www.openculture.com/

Platus kursų pasirinkimas tiems, kurie nori mokytis. Šiuo metu galima rasti beveik 800 įvairiausių kursų ir skaičius vis auga, tad norintys mokytis neturės jokių sienų.

Sąskaita faktūra angliškai

Svarbiausia, kad lektoriai – pasaulinių universitetų dėstytojai, kurie tikrai puikiai išmano konkrečias sritis, tad klausydami pranešimų galite būti tikras, kad gaunate tikrai vertingą informaciją, kuri daugiausia orientuota į humanitarinius bei meninius, socialinius mokslus.

Visgi, augant kursų pasirinkimui tuo pačiu plečiasi ir temos, tad galbūt rasite tai, kas Jums domina ir į ką verta pagilinti žinias. Visas puslapis – labai aiškus, tad užsukus tikrai nekils klausimų ir nesunkiai rasite tai, kas Jus domina.

  • OPEN EDUCATION DATABASE

https://www.ccrcca.org/resources/family-resource-directory/item/open-education-database

Tai bene pati garsiausia kursus talpinanti sistema, kuri gali pasiūlyti ypač daug mokymų labai skirtingomis temomis, skirtingo lygio lektorių ir skirtingo sudėtingumo informaciją.

Būtent čia galima rasti ne tik pateikiamus kursus, tačiau ir puslapius, kuriuose vienijami mokymai susiję pagal tam tikrą tematiką. Skirtingi pasiūlymai skiriasi ne tik savo temomis, tačiau ir pačių kursų intensyvumu bei kiek laiko bus dirbama prie konkrečios temos.

Nuostabiausia ir patogiausia, kad mokysitės ne tik skaitydami, tačiau ir žiūrėdami filmukus, klausydami, vertindami ir patys kurdami. Tokiu atveju mokymasis tikrai taps ne darbu, tačiau malonumu.

  • COURSERA

https://www.coursera.org/

Šiame puslapyje rasite ne nuorodas į konkrečius puslapius, kuriuose galima rasti mokymų, tačiau jau pačius kursus, kurie atvers galimybes gilinti savo žinias konkrečioje srityje.

Vėlgi, pasirinkimas labai platus, tad kiekvienas ras tai, kas jį domina. Galima pasidžiaugti ne tik labai plačiu kursų pasirinkimu, tačiau ir tuo, kad suteikiama labai patogi mokymosi sistema, kuri padeda aiškiai pamatyti: kiek medžiagos jau pradėjote, kiek žmonių mokosi kartu su jumis, galiausiai, kokią programą reikės praeiti.

Tai padeda žmogui paprasčiau planuoti savo laiką. Juk net ir mokantis internetu tai yra labai svarbu.

Galima pasidžiaugti ir labai aukštos kokybės kursų medžiaga, kadangi ją ruošia geriausi pasaulio dėstytojai. Tiesa, ne visi kursai nemokami, tad kartais siekiant žinių gali tekti patuštinti kišenę.

  • ACADEMIC EARTH

academicearth.org

Dar viena puiki vieta įgauti daugiau kompetencijų. Būtent čia galima rasti Jeilio, Stenfordo, Kembridžo universitetų dėstytojų sukurtus kursus, kurie padės pagilinti žinias skirtingose sferose.

Didžioji dalis kursų pateikiami video medžiaga, tad galėsite mokytis ir tuo pačiu metu atlikti kitus darbus. Sutaupysite daug laiko ir įgausite daug naujų žinių!