Sąskaita123 klientai: labas sakome „Aš ir Ji“ įkūrėjui Karoliui

Sąskaita123 klientai – tokie panašūs ir tuo pačiu tokie skirtingi. Su Jumis sveikinasi Sąskaita123 klientas „Aš ir Ji“ brand’o įkūrėjas Karolis. Atvirai apie išskirtinumą ir mažosios bendrijos veikimą.

Aš ir Ji – el. parduotuvė, kurioje prekiaujama POP ART laisvalaikio stiliaus rūbais.

Lietuvoje to dar nebuvo

Karolis mėgavosi saldžia vaikyste, į verslininko profesiją pirštu baksnoti dar ranka nekildavo – per anksti. Nors profesijų pasirinkimas platus, ryžtas galiausiai parodė kuriuo keliu sukti. Lažinamės, kad mokykloje šios formulės nemokė? Noras + galimybės = tikslo siekimas. Karoliui tai prilygo idėjos pavertimu realybe. Meno, kultūros ir komiksų kratiniu POP ART domėjęsis vaikinas tapo šio stiliaus pradininku Lietuvos tekstilės rinkoje. Apjungęs spalvingą dizainą ir juokingas, gyvenimiškas mintis, įkūrė “Aš ir Ji” prekės ženklą.

Dirbant sau svarbu vadovautis originalumu ir būti apsuptam kūrybiškos komandos. Karolis tikina, vienam vystyti verslą yra tiesiog neįmanoma, o pasiduoti kritikai nėra nei laiko, nei energijos. Vaikinas sėkmę sieja su sugrįžtančiais klientais – išsikelti maksimalūs tikslai, siekiant pateisinti jų lūkesčius.

Aš ir Ji

 

Po padidintu stiklu: mažoji bendrija

Verslininkas dirba pagal mažosios bendrijos verslo formą. Anot jo, tai pasiteisinęs sprendimas. Kokie mažosios bendrijos privalumai?

  • Mažoji bendrija neturi minimalaus įstatinio kapitalo reikalavimo.
  • Paprastas valdymas – mažajai bendrijai nebūtinas vadovas ir buhalteris.
  • Mažosios bendrijos nariai gali dirbti bendrijoje nesudarydami darbo sutarties (sutaupoma nemažai darbo užmokesčio mokestinių išlaidų).
  • Tai ribotos civilinės atsakomybės įmonė. Bankroto atveju jos savininkai atsakys tik įmonės kapitalu bei turtu, įsipareigojimai nebus nukreipti į jų asmeninį turtą.

Nors mažoji bendrija turi nemažai privalumų, yra keletas niuansų. Steigėjais ar nariais gali būti tik fiziniai asmenys (iš viso ne daugiau kaip 10). Remiantis savo patirtimi, Karolis atvirai pasidalina ir kita medalio puse. Užsienio šalių partneriams mažoji bendrija kol kas yra mažiau žinoma verslo forma. Iškyla sunkumų pritraukti investicinį kapitalą, kadangi įmonės akcininkais negali būti kiti juridiniai vienetai.

Jokių užuolankų

Apskaita ne ką mažiau svarbi dalis už verslo valdymą. Karolis “Aš ir Ji” sąskaitų faktūrų už durų nepalieka. Anaip tol, pakviečia prisijungti ir buhalterę. Paprasta ir darbą palengvinanti ta Sąskaita123, taria Karolis, keliais žingsniais sukurdamas naują sąskaitą klientui.