Sąskaita123 klientai: labas sakome marketingo specialistei Aurelijai


Sąskaita123.lt klientai – tokie panašūs ir tuo pačiu tokie skirtingi. Norime juos pažinti geriau ir tuo pačiu kviečiame Jus su jais susipažinti! Su Jumis sveikinasi Sąskaita123 klientė Aurelija.

Sąskaita123 klientė Aurelija

Ką apima tavo teikiamos paslaugos?

Tai yra skaitmeniniai marketingo (skaitmeninės rinkodaros) sprendimai: SEO, turinio kūrimas, svetainių dizainas, social media valdymas ir reklama.

Kas paskatino dirbti savarankiškai?

Dirbti savarankiškai paskatino susiklosčiusios aplinkybės. Pirmiausiai tai buvo gautas pasiūlymas dirbti vienai JAV įmonei. Kadangi tuo metu buvau kaip tik baigusi savo Erasmus+ praktiką Maltoje, kurią pasirinkau baigusi magistro studijas, tai buvo idealus variantas dar šiek tiek pasilikti šioje šalyje ir tuo pačiu nesivarginti dėl darbo paieškos saloje. Iki tol teko dirbti tik samdomą darbą labai skirtingose srityse, tačiau didžiausią įtaką pasukti į marketingą padarė būtent patirtis įgyta WEB dizaino ir online marketingo įmonėje Maltoje.

Kaip atrodo rinkodaros specialisto diena?

Iš tiesų, tai ji tokia pati, kaip ir kitų dirbančių asmenų. Turi planuoti ir dėliotis savo darbo tvarkaraštį gana tiksliai, kad darbo diena netaptų 12 valandų ilgio. O kuo ji įdomi? Tai galbūt savo dinamika. Ši sritis nuolat kinta, auga ir keičiasi kartu su vartotojų įpročiais bei naujais technologiniais sprendimais. Čia aš dažnai kartoju: “Kuo gilyn į mišką – tuo daugiau medžių”, nes mokytis ir tobulėti ribų nėra.

Ką įdomiausio teko daryti vystant atstovaujamą prekinį vardą?

Tikriausiai tai yra svetainės kūrimas. Iki tol teko mokytis ir kurti dizainą atskiriems puslapiams, o čia prireikė ir programavimo žinių, kad veiktų visas puslapis. Taip pat nauja ir įdomu buvo automatizavimas (CRM sistemų), Facebook kampanijų ir reklamų kūrimas.

Sąskaita123 klientė Aurelija

Kokius iššūkius dažniausiai tenka patirti kaip savo srities specialistui ir kaip asmeniui, kuris dirba sau?

Nenoriu skambėti pagyrūniškai, tačiau dėl darbo praradimo nepergyvenu, matau daug potencialo šioje srityje, kur galėčiau save realizuoti. Vis dėlto, asmeniškai iššūkių tikrai netrūksta. Sunkiausia buvo išmokti dirbti namų aplinkoje, prisitaikyti prie skirtingų užsakovų terminų, susidėlioti savo tvarkaraštį bei suvokti visa mokestinę prievolę – kur, kada, kaip ir kam atsiskaityti laiku. Iki tol mažai domėjausi savo mokamais mokesčiais, kai žinojau, kad už mane moka darbdavys.

Darbas “iš namų”  turi daugiau privalumų ar minusų?

Pirmiausia, gal svarbu paminėti, kad šitaip dirbu dar neilgai, tik pusę metų ir tik pirmą kartą. Gal todėl šitą epizodą galiu apibendrinti kaip tikrai nelengvą, nes kaip ir visur – reikia laiko priprasti prie pasikeitimų ir naujovių, o pirmas etapas būna intensyvesnis. Dar vienas svarbus aspektas, yra tas, kad pradėjau dirbti visai naujoje aplinkoje, nepažįstamoje šalyje, kur visgi darbas namuose šiek tiek izoliuoja nuo aplinkinio pasaulio, kai netenka išeiti susitikti su kolegom ar draugais, kad galėtum atitrūkti nuo darbų ir namų, kurie tapo kone vienas ir tas pats.

Nepaisant to, įžvelgiu nemažai ir pliusų  – antraip nebūčiau to pradėjusi. Vienas iš jų yra lankstumas. Kadangi mano aistra yra kelionės, galiu leisti sau keliauti bei keisti lokaciją nekeisdama savo darbo.

Apibendrinant – sakyčiau 50/50.

Daugelis galvoja, kad siekti karjeros aukštumų galima dirbant samdomą darbą didesnėje įmonėje, bet ne vykdant individualią veiklą. Ar sutinki su tokia nuomone?

Nesutinku. Siekti tikslų pradedam individualiai sau juos užsibrėždami. Tad dirbant individualiai tikrai galima susikurti sau norimas darbui sąlygas, galiausiai net pradėti verslą.Viskas priklauso nuo poreikių. Man asmeniškai karjera – tai ne pareigos ar statusas, o veiklos, kuria užsiimi, teikiamas malonumas (žinoma, turi būti ir finansiškai naudingas). Taigi viso to galima pasiekti dirbant individualiai.

Sąskaita123 klientė Aurelija

Kokį svarbiausią patarimą duotum žmogui, kuris nori pradėti dirbti savarankiškai/iš namų?

Gerai apgalvoti, ar jam šis darbo pobūdis tinka, ar tai dera su jo gyvenimo stilium ir charakteriu. Taip pat apgalvoti savo darbo vietą – ją tikrai ir tinkamą reikia susikurti net ir dirbant namuose. Na, ir, žinoma, turėti ką pasiūlyti (pasiūla turi atitikti paklausą). Visa kita – tik detalės.

Ar sudėtinga individualios veiklos buhalterija?

Man tai – bene lengviausia darbo dalis. Žinoma, iš pradžių ir aš kamantinėjau visus, kas tuo užsiima ir prašiau patarimų, buvau nukeliavusi ir į VMI pasidomėti, kas manęs laukia, skaičiavau. Bet tai truko trumpai ir sąlyginai manęs neapkrovė, kad galėčiau tai įvardinti kaip  sunkiausią šio darbo pobūdžio aspektą.

Kodėl naudojiesi būtent Sąskaita123 paslaugomis?

Naudojuosi Sąskaita123 todėl, kad tai patogu ir greita. Nemėgstu dokumentacijos tvarkymo, neturiu kantrybės tam. Visi, kas mane pažįsta – žino. Todėl ši programa buvo mano išssigelbėjimas, kurį rekomendavo mano artima draugė jau ne vienerius metus dirbanti individualiai. Iš karto išbandžiau ir likau labai maloniai nustebinta ir patenkinta – išrašyti sąskaitą tetruko kelias minutes. Vėlgi, turiu paminėti, kadangi aš dar naujokė, neišbandžiau daugios šios sistemos privalumų, bet ateityje, manau tikrai tai padarysiu. Visiems galiu rekomenduoti, kadangi nemokamas planas suteikia nemažai laisvės ir privalumų, kurių užtenka norint įsitikinti, ar ši sistema jums patogi.

Sąskaita123 klientė Aurelija

Sėkmės profesinėje veikloje, Aurelija!