Sąskaita123 klientai: labas sakome „Maži dalykai” įkūrėjai

Sąskaita123 klientai – tokie panašūs ir tuo pačiu tokie skirtingi. Su Jumis sveikinasi Sąskaita123 klientė „Maži dalykai“ įkūrėja Jūratė. Atvirai apie laisvę, savarankiškumą bei atsakomybę.

„Maži dalykai” – papuošalų, dekoro ir keramikos kursų el. parduotuvė.

Įgavo 3D pavidalą

„Maži dalykai”, galima sakyti, nėra tokie jau ir maži. Jiems jau 5 metai. Nors pats pavadinimas gimė dar prieš 20 metų. Tąkart dar ką tik studijas baigusi Jūratė surengė savo autorinę grafikos darbų parodą. Pašnekovė juokauja, kad nors ir tiesiogiai su daile savo profesinio kelio netęsė, tačiau toli nuo jo nenukrypo – maži dalykai tiesiog įgavo 3D pavidalą. 

Jūratė kuria papuošalus jau 15 metų. Paprastai dirbinius iš keramikos ir porceliano trunka pagaminti nuo savaitės iki dviejų. Vyrauja specialus procesas – darbai degami labai aukštoje temperatūroje specialiose krosnyse. Jūratės kūriniai pasižymi savo unikalumu – jie asimetriški, kitokio braižo. Nors tai pranašumas, siekiant išsiskirti iš kitų Lietuvos kūrėjų, tačiau užsienio pirkėjų skonis ne toks kaip lietuvių, teigia moteris. Šie į dirbinių savitumą žvelgia gana atsargiai, vengia kontrasto.

Maži dalykai

Atsakomybė suteikia laisvę

Jūratė didžiąją laiko dalį zuja viena. Tai – pačios pasirinkimas. Ji tikina, kad nori tobulėti, nori kurti ir to kitam tikrai nepatikėtų. Šis darbo būdas geriausiai padeda įgyvendinti tikslus bei atsipalaiduoti, tiesiog pabūti su savimi pačiu. 

Pirmiausia verta pradėti nuo savos erdvės. Tai šiuo atveju Jūratei yra studija – dirbtuvė. Patogu priimti klientus, o svarbiausia už kampo netyko buitiniai pavojai. Vykdant individualią veiklą reikia „paskanauti” savarankiškumo. Pašnekovės manymu, atsakomybė suteikia laisvę, o jei pabandžius vis dėlto nepavyko – bent visą gyvenimą neteks piešti netikro scenarijaus.

Ne ką mažiau svarbu žvelgti į savo mylimą veiklą kaip į gyvenimo būdą. Kūrybai jokių ribų nėra, o visos gimusios idėjos tampa kaip meditacija kūnui ar sielai. Tiesa, moteris savo kūrybinę veiklą prilygina tarsi kūdikiui. Mat nuolat reikalingas dėmesys bei rūpestis. Tačiau yra laiko sau, yra ir šeimai, o tokia darbo atskirtis leidžia būti kur kas įdomesniu savo antrajai pusei.

Maži dalykai

Kruopštumas slypi skaičiuose

„Maži dalykai” įkūrėja šypsosi, turbūt visi kūrybinkai šiuo atveju pritartų – kūrėjui, ko gero, apskaita yra pats didžiausias „baubas”. Draugystę su skaičiais padėjo užmegzti Sąskaita123. Programa paprasta naudotis, o kaina – priimtina. Jūratė atkreipė dėmesį, kad Sąskaita123 sistemoje daugėja naujovių, prisitaikoma prie klientų ir jų poreikių.