Sąskaitos faktūros elementai

Moteris ilgais tamsiais plaukais ir akiniais sėdi ant jaukios sofos, rankose baltą puodelį ir naudoja nešiojamąjį kompiuterį. Ji vilki baltą megztinį ir yra apsirengusi geltona antklode. Fone yra tokie namų baldai kaip lempa ir stalas su vaza.


Saskaita123 LT: Sąskaitos faktūros elementai

Sąskaita faktūra yra svarbus komercinis dokumentas, kuris patvirtina prekių ar paslaugų pardavimą ir pirkimą. Ji yra ne tik mokėjimo prašymas, bet ir teisinis dokumentas, kuriuo galima remtis kilus nesutarimams. Sąskaita 123 yra paprastas internetinės apskaitos sprendimas, kuris padeda lengvai tvarkyti sąskaitas faktūras ir užtikrina, kad visa reikalinga informacija būtų pateikta tiksliai ir laiku.

Kas yra Sąskaita123?

Sąskaita123 yra internetinė programa, skirta išrašyti sąskaitas faktūras ir savarankiškai pasirūpinti veiklos apskaita. Ši sistema yra sukurta taip, kad būtų greita, paprasta ir patogi naudoti, ypač tiems, kurie vykdo individualią veiklą. Naudodamiesi sąskaita123, galite lengvai ir greitai išrašyti sąskaitas faktūras, valdyti mokėjimus ir atlikti kitas apskaitos operacijas. Tai puikus sprendimas tiems, kurie nori efektyviai tvarkyti savo apskaitą be didelių pastangų.

Pagrindiniai sąskaitos faktūros elementai

Sąskaitose faktūrose tam tikri elementai yra būtini, kadangi jie padeda užtikrinti pačios SF legitimumą.

Be to, sąskaitos faktūros forma turi atitikti tam tikrus reikalavimus, kad būtų užtikrintas jos teisėtumas ir atitiktis.

Pagrindiniai

●       Dokumento pavadinimas. Turi būti aiškiai nurodoma, kad tai yra sąskaita faktūra.

●       Unikalus numeris arba unikalus identifikatorius, kuris yra skirtas identifikuoti konkrečią sąskaitą.

●       Data, kada sąskaita buvo sukurta.

●       Iki kada turi būti apmokėta sąskaita.

●       Kaip sukurti nauja sąskaita. Tai apima paprastus žingsnius, kaip greitai ir lengvai sukurti naują sąskaitą faktūrą.

Pardavėjo (tiekėjo) duomenys

● Įmonės pavadinimas.

● Juridinio asmens kodas (juridinis asmuo).

● Adresas.

PVM kodas (jei taikoma).

● Banko sąskaitos numeris.

Pirkėjo (klientų) duomenys

● Įmonės pavadinimas arba asmens vardas ir pavardė.

● Adresas.

● Užsakytos prekės ar paslaugos.

Kuo daugiau pirkėjo duomenų yra nurodoma – tuo geriau ir patogiau. Tačiau jeigu asmuo nenori teikti informacijos – užtenka nurodyti ir fizinio asmens vardą bei pavardę.

Be to, naudojant jau esamą sąskaitą, galima sukurti naują sąskaitą efektyviau, išvengiant duomenų dubliavimo.

Išsamus prekių ar paslaugų sąrašas

●       Kiekiai.

●       Vieneto kaina.

●       Bendra suma.

●       Jei taikomas PVM –  nurodoma PVM suma kiekvienai prekei ar paslaugai ir bendra PVM suma.

●       Nurodoma visų prekių, paslaugų ir PVM suma.

●       Nurodomas pageidaujamas apmokėjimo būdas (bankiniu pavedimu, grynaisiais ir kt.).

Papildoma informacija

SF gali būti pateikta ir kita papildoma, vertinga informacija.

●       Užsakymo numeris.

●       Nuorodos į sutartis.

●       Kitos svarbios detalės.

Kodėl svarbu, kad sąskaita faktūra būtų teisinga ir išsami?

 SF naudinga ne tik verslininkui, tačiau ir vartotojui. Taigi, svarbu ją ne tik išrašyti/priimti, tačiau ir saugoti.

Sąskaitą faktūrą naudokite apskaitos vedimui

 Sąskaitos faktūros yra naudojamos apskaitos tikslais, todėl jos turi būti tikslios ir laiku išrašytos.

Sąskaitos faktūros sudaro pagrindą tiksliai finansinei apskaitai. Klaidingi duomenys gali sukelti klaidų balansuose, pelno skaičiavimuose ir apsunkinti mokesčių deklaravimą. Taip pat PVM ir kiti mokesčiai skaičiuojami remiantis sąskaitų faktūrose nurodyta informacija. Netikslios sąskaitos gali lemti neteisingą mokesčių sumą, o tai gali turėti rimtų finansinių ir teisinių pasekmių.

Laiku ir tiksliai išrašytos sąskaitos demonstruoja profesionalumą ir organizuotumą. Tai stiprina pasitikėjimą tarp verslo ir kliento. Tai pat sąskaita faktūra yra svarbus dokumentas, kuris gali būti naudojamas ginčų atveju. Tiksli ir išsami sąskaita gali padėti įrodyti sandorio sąlygas ir apsidrausti nuo galimų nesutarimų. Galiausiai, auditoriams SF yra vienas iš pagrindinių dokumentų, kuriuos jie tikrina. Netikslios arba neišsamios sąskaitos gali sukelti problemų audito metu.

Sąskaitų faktūrų panaudojimas sekant mokesčius

Sąskaitos faktūros, žinoma, yra svarbios mokesčių skaičiavimui ir deklaravimui. Viena iš pagrindinių SF funkcijų yra tarnauti kaip pagrindas pridėtinės vertės mokesčio (PVM) skaičiavimui. Būtent iš sąskaitų faktūrų renkama informacija apie parduotas prekes ar paslaugas, jų kainas ir taikomą PVM tarifą. Šie duomenys yra būtini tiek pardavėjui, tiek pirkėjui –  skaičiuojant ir deklaruojant PVM valstybinei mokesčių inspekcijai.

Nors tiesiogiai nesusijusios su pelno mokesčiu, SF yra svarbus duomenų šaltinis, kuris yra naudojamas apskaičiuojant pajamas ir sąnaudas. Ši informacija yra naudojama apskaičiuojant pelną ir atitinkamai mokėtiną pelno mokestį. Taip pat metinėse mokesčių deklaracijose, tiek gyventojų pajamų, tiek pelno mokesčio –  pateikiama informacija apie pajamas ir išlaidas, kurios yra pagrindžiamos sąskaitomis faktūromis. Todėl tikslios ir išsamios SF yra būtinos teisingam mokesčių deklaravimui. Galiausiai, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atliekamų mokesčių patikrinimų metu sąskaitos faktūros yra vienas iš pirmųjų dokumentų, kuriuos tikrina specialistai. Tikslios ir išsamios sąskaitos faktūros gali padėti išvengti papildomų klausimų ir nesutarimų su VMI.

Ką svarbu žinoti apie sąskaitas faktūras ir mokesčius?

  1. Sąskaitas faktūras reikia saugoti nustatytą laikotarpį, kad prireikus būtų galima pateikti jas VMI.

  2. Netikslios arba neišsamios sąskaitos faktūros gali padidinti tikimybę, kad bus atliktas išsamus mokesčių patikrinimas

  3. Už sąmoningą ar netyčinį mokesčių slėpimą ar neteisingą deklaravimą gali būti taikomos baudos.

Sąskaitos faktūros yra ne tik komercinis dokumentas, bet ir svarbus įrankis užtikrinant teisingą ir skaidrų mokesčių administravimą. Todėl būtina skirti pakankamai dėmesio jų tiksliam ir laiku išrašymui.

Teisiniai reikalavimai

Sąskaitos faktūros yra ne tik komercinis dokumentas, bet ir teisinis aktas, turintis specifinius reikalavimus, kurių privaloma laikytis.  Yra specifiniai teisiniai reikalavimai, kuriuos turi atitikti sąskaitos faktūros.

Sąskaitoje faktūroje privalo būti nurodyti visi būtini duomenys, tokie kaip:

  1. Išrašymo data.

  2. Sąskaitos numeris.

  3. Pardavėjo ir pirkėjo identifikaciniai duomenys (įmonės pavadinimas, kodas, adresas).

  4. Prekių ar paslaugų sąrašas, kiekiai, kainos ir bendra suma.

  5. Taikomas PVM ir bendra PVM suma.

Ginčų sprendimas

Jei kyla ginčų dėl atliktų sandorių –  sąskaita faktūra gali būti svarbus įrodymas, kuris padės išspręsti problemą.

Kodėl sąskaita faktūra tokia svarbi ginčų atveju?

  1. Sąskaita faktūra patvirtina, kad tarp pirkėjo ir pardavėjo įvyko sandoris, kokios prekės ar paslaugos buvo teikiamos, kokia buvo jų kaina ir kada sandoris buvo įvykdytas.

  2. Jei tarp šalių buvo sudaryta sutartis –  SF paprastai atspindi sutartyje numatytas sąlygas.

  3. Sąskaita faktūra gali būti įrodymas, kad pirkėjas sumokėjo už prekes ar paslaugas, arba, atvirkščiai, kad pardavėjas gavo apmokėjimą.

  4. Kilus ginčui, pavyzdžiui, dėl prekių kokybės, pristatymo terminų ar apmokėjimo – sąskaita faktūra gali būti naudojama kaip pagrindas sprendžiant ginčą derybomis, tarpininkavimu ar teisme.

Ką reikėtų žinoti apie sąskaitą faktūrą kaip įrodymą? Kuo išsamiau bus užpildyta sąskaita faktūra –  tuo geriau ji tarnaus kaip įrodymas. Rekomenduojama nurodyti visas svarbias detales, tokias kaip prekių ar paslaugų aprašymas, kiekiai, kainos, nuolaidos, taikyti mokesčiai ir pan. SF reikia saugoti nustatytą laikotarpį, kad prireikus būtų galima jas pateikti kaip įrodymą.

Kada sąskaita faktūra gali būti nepakankamas įrodymas?

  1. Jei tarp šalių buvo sudaryta išsami sutartis, o sąskaita faktūra neatspindi visų sutarties sąlygų – ji gali būti nepakankama kaip įrodymas.

  2. Kartais, norint įrodyti savo poziciją –  gali prireikti pateikti ir kitų įrodymų, pavyzdžiui, sutarties, el. laiškų, liudytojų parodymų ir pan.

Sąskaitos faktūros numeris

Sąskaitos faktūros numeris yra unikalus identifikatorius priskiriamas kiekvienai išrašomai sąskaitai faktūrai. Šis numeris tarnauja kaip svarbus organizacinis įrankis ir turi keletą esminių funkcijų.

  • Kiekvienas numeris leidžia lengvai atpažinti ir atskirti vieną sąskaitą faktūrą nuo kitos, ypač kai jų yra daug.

  • Numeriai padeda palaikyti chronologiška sąskaitų faktūrų tvarką ir užtikrina, kad nė viena nebūtų prarasta ar pamiršta.

  • Sąskaitos faktūros numeriai yra neatsiejama apskaitos sistemos dalis. Jie naudojami siekiant užtikrinti, kad visos finansinės operacijos būtų teisingai įrašytos ir susietos su atitinkamomis sąskaitomis.

  • Auditoriams sąskaitos faktūrų numeriai yra svarbus įrankis, kuris padeda patikrinti finansinės informacijos tikslumą ir išsamumą.

  • Klientui pateikus sąskaitos faktūros numerį –  galima greitai rasti reikiamą dokumentą ir suteikti tikslią informaciją apie atliktą sandorį.

  • Daugelyje šalių teisės aktai reikalauja, kad sąskaitos faktūros turėtų unikalius numerius.

Kaip sudaryti sąskaitos faktūros numerį?

Sąskaitos faktūros numerio sudarymo būdai gali skirtis priklausomai nuo įmonės dydžio, naudojamos apskaitos sistemos ir kitų veiksnių.

  • Nuoseklus numeravimas. Kiekvienai išrašomai sąskaitai priskiriamas sekantis numeris pradedant nuo 1.

  • Kombinuotas numeravimas. Numeris sudaromas iš kelių dalių, pvz., metų, mėnesio, dienos ir nuoseklaus skaičiaus.

  • Serijos ir numerio derinys. Naudojama raidžių ir skaičių kombinacija, kuri leidžia lengviau klasifikuoti sąskaitas pagal skirtingus kriterijus.

Svarbūs aspektai, kuriuos reikia atsiminti:

  • Kiekvienas sąskaitos faktūros numeris turi būti unikalus ir nepasikartojantis.

  • Svarbu laikytis pasirinktos numeravimo sistemos ir ją nuosekliai taikyti visoms sąskaitoms.

  • Sąskaitos faktūros su atitinkamais numeriais turi būti saugomos nustatytą laikotarpį, kad prireikus būtų galima jas pateikti.

Sąskaitos faktūros numeris yra paprastas, tačiau labai svarbus elementas, kuris užtikrina tvarką, skaidrumą ir tikslumą tiek vidinėje apskaitoje, tiek bendraujant su klientais ir valstybinėmis institucijomis.

Sąskaitos faktūros data

Sąskaitos faktūros data yra vienas iš esminių šio dokumento elementų, kuris nurodo –  kada buvo sukurta ir išrašyta sąskaita. Ši data turi didelę reikšmę tiek verslui, tiek klientui, todėl svarbu suprasti, kodėl ji yra tokia svarbi ir kaip ją teisingai nurodyti.

Kodėl sąskaitos faktūros data yra svarbi?

  • Sąskaitos faktūros data yra atskaitos taškas skaičiuojant mokėjimo terminą. Pavyzdžiui, jei sąskaitoje nurodyta, kad mokėjimas turi būti atliktas per 14 dienų nuo išrašymo datos, tai reiškia, kad pirkėjas turi sumokėti iki tam tikros datos.

  • Sąskaitos faktūros data yra naudojama apskaitos įrašuose. Ji padeda tinkamai klasifikuoti pajamas ir išlaidas pagal laikotarpius, sudaryti finansines ataskaitas ir apskaičiuoti mokesčius.

  • Sąskaitos faktūros data yra svarbi mokesčių deklaravimui. Pavyzdžiui, PVM turi būti deklaruotas tuo laikotarpiu, kuriam buvo išrašyta sąskaita faktūra.

  • Jei kyla ginčų dėl sandorio –  SF data gali būti svarbus įrodymas padedantis nustatyti, kada buvo atlikta operacija.

  • Gali būti taikomi specialūs reikalavimai dėl sąskaitų faktūrų išrašymo datų, ypač kai kalbama apie ilgalaikes paslaugas ar statybos darbus.

Kada išrašoma sąskaita faktūra?

  • Dažniausiai sąskaita faktūra išrašoma tuo metu, kai prekės yra pristatomos pirkėjui.

  • Už suteiktas paslaugas sąskaita faktūra išrašoma paslaugų suteikimo pabaigoje.

  • Jei yra gauti avansiniai mokėjimai –  gali būti išrašoma avansinė sąskaita faktūra

  • Už ilgalaikes paslaugas sąskaitos faktūros gali būti išrašomos periodiškai, pavyzdžiui, kas mėnesį ar ketvirtį.

Ką reikia žinoti apie sąskaitos faktūros datą?

  • Išrašytos sąskaitos faktūros datos keisti negalima.

  • Elektroninėms sąskaitoms faktūroms taip pat taikomi tie patys reikalavimai dėl datos kaip ir popierinėms.

  • PVM įstatyme gali būti numatyti specialūs reikalavimai dėl sąskaitų faktūrų išrašymo datų.

Sąskaitos faktūros data yra svarbus elementas, kuris turi įtakos tiek verslo vidiniams procesams, tiek santykiams su klientais ir valstybinėmis institucijomis. Teisingas datos nurodymas užtikrina, kad sąskaita faktūra būtų teisiškai galiojanti ir atitiktų visus reikalavimus.

Kontaktinė informacija

Kontaktinė informacija sąskaitoje faktūroje yra ne mažiau svarbi už kitus dokumentą sudarančius elementus. Ji užtikrina, kad tiek pardavėjas, tiek pirkėjas galėtų lengvai susisiekti vienas su kitu kilus klausimų ar nesutarimų.

Kokia kontaktinė informacija turėtų būti nurodyta sąskaitoje faktūroje?

  • Pilnas ir oficialus įmonės pavadinimas, pagal kurį ji yra registruota.

  • Tikslus įmonės adresas: įskaitant gatvę, miestą, pašto kodą ir šalį.

  • Pagrindinis įmonės telefono numeris, kuriuo galima susisiekti darbo metu.

  • Oficialus įmonės elektroninio pašto adresas skirtas verslo komunikacijai.

  • Įmonės internetinės svetainės adresas, kur klientas gali rasti daugiau informacijos apie įmonę ir jos teikiamas paslaugas.

  • Asmuo, atsakingas už sąskaitą faktūrą ir galintis suteikti papildomos informacijos.

Kodėl kontaktinė informacija yra tokia svarbi?

  • Jei klientas turi klausimų dėl sąskaitos – jis gali lengvai susisiekti su pardavėju ir gauti atsakymus.

  • Kilus ginčui – kontaktinė informacija leidžia abiem šalims bendrauti ir siekti taikaus sprendimo.

  • Kai kuriais atvejais kontaktinė informacija gali būti reikalinga mokesčių tikslais.

Ką reikėtų atsiminti renkantis kontaktinę informaciją?

  • Visada tikrinkite – ar nurodyta kontaktinė informacija yra aktuali ir atitinka dabartinę situaciją.

  • Kontaktinė informacija turi būti pateikta aiškiai ir suprantamai, kad būtų lengva ją rasti ir perskaityti.

  • Pasirinkite kontaktinius duomenis, kuriais bus galima susisiekti darbo metu.

Kontaktinė informacija sąskaitoje faktūroje yra svarbus elementas, kuris užtikrina veiksmingą komunikaciją tarp pardavėjo ir pirkėjo. Teisingai nurodyta kontaktinė informacija padeda išvengti nesusipratimų ir sklandžiai vykdyti verslo operacijas.

Prekių/paslaugų išsamus sąrašas

Išsamus prekių ar paslaugų sąrašas sąskaitoje faktūroje yra vienas iš pagrindinių šio dokumento elementų. Jis ne tik leidžia tiek pirkėjui, tiek pardavėjui aiškiai suprasti, kas buvo įsigyta ar suteikta, bet ir turi didelę reikšmę apskaitos, mokesčių ir teisiniuose aspektuose.

Kodėl išsamus sąrašas yra būtinas?

  • Išsamus sąrašas padeda išvengti nesusipratimų dėl to, kas tiksliai buvo įsigyta arba suteikta.

  • Sąrašas yra pagrindas tiksliai apskaičiuoti pajamas ir išlaidas, sudaryti finansines ataskaitas ir apskaičiuoti mokesčius.

  • Kiekviena prekių ar paslaugų rūšis gali būti apmokestinama skirtinga PVM arba akcizo mokesčio norma, todėl išsamus sąrašas yra būtinas teisingam mokesčių deklaravimui.

  • Jei kyla poreikis grąžinti prekes arba pasinaudoti garantija –  išsamus sąrašas padės greitai identifikuoti įsigytą prekę ar paslaugą.

Ką turėtų apimti išsamus sąrašas?

  • Tikslus ir aiškus prekės ar paslaugos pavadinimas atitinkantis komercinį pavadinimą.

  • Nurodomas tikslus įsigytų prekių kiekis arba suteiktų paslaugų apimtis.

  • Kaina už vieną prekės vienetą arba paslaugos laiko vienetą.

  • Bendra suma už kiekvieną prekę ar paslaugą gautą padauginus kiekį iš vieneto kainos.

  • Jei taikomos nuolaidos –  jos turi būti nurodytos atskirai.

  • Nurodomas taikomas PVM tarifas ir suma.

  • Jei taikomi kiti mokesčiai (pvz., akcizas), jie taip pat turi būti nurodyti.

Jei prekių ar paslaugų sąrašas yra ilgas – galima naudoti lentelės formatą arba pridėti atskirą priedą prie sąskaitos faktūros. Svarbiausia, kad visas sąrašas būtų aiškiai struktūruotas ir lengvai skaitomas.

Mokėjimo sąlygos ir instrukcijos

Mokėjimo sąlygos ir instrukcijos sąskaitoje faktūroje yra svarbi dalis, kuri nurodo, kaip ir kada pirkėjas turi sumokėti už įsigytas prekes ar paslaugas. Ši informacija užtikrina, kad abi sandorio šalys aiškiai suprastų savo įsipareigojimus ir sklandžiai vyktų mokėjimo procesas.

Ką turėtų apimti mokėjimo sąlygos ir instrukcijos?

  • Bendra suma, kurią pirkėjas turi sumokėti.

  • Nurodomas tikslus laikotarpis, per kurį pirkėjas turi sumokėti už prekes ar paslaugas. Pavyzdžiui, „Apmokėti per 14 dienų nuo sąskaitos išrašymo datos“.

  • Nurodomi priimtini apmokėjimo būdai, pavyzdžiui, bankiniu pavedimu, grynaisiais pinigais, kreditine kortele ir kt.

  • Jei apmokėjimas atliekamas bankiniu pavedimu –  nurodomi pardavėjo banko sąskaitos rekvizitai (sąskaitos numeris, banko kodas, SWIFT kodas).

  • Rekomenduojama nurodyti mokėjimo paskirtį, pavyzdžiui, sąskaitos numerį, kad būtų lengviau identifikuoti mokėjimą.

  • Jei taikomi vėlavimo mokesčiai už pavėluotą apmokėjimą (delspinigiai) – tai taip pat turėtų būti nurodyta.

Pavyzdys:

Mokėjimo sąlygos:

Apmokėti per 14 dienų nuo sąskaitos išrašymo datos.

Mokėjimo instrukcijos:

Prašome pervesti sumą į toliau nurodytą sąskaitą:

Gavėjas: [Įmonės pavadinimas]

Sąskaitos numeris: [Sąskaitos numeris]

Bankas: [Banko pavadinimas]

Mokėjimo paskirtis: SF [sąskaitos numeris]

Kodėl mokėjimo sąlygos ir instrukcijos yra svarbios?

  • Aiškios ir tikslios mokėjimo sąlygos padeda išvengti nesusipratimų tarp pirkėjo ir pardavėjo.

  • Išsamios mokėjimo instrukcijos palengvina mokėjimo procesą.

  • Aiškiai nurodytas mokėjimo terminas padeda išvengti vėlavimų.

  • Tinkamai suformuluotos mokėjimo sąlygos gali būti naudojamos kaip įrodymas teisme ginčų atveju.

Mokėjimo sąlygos ir instrukcijos turi būti parašytos aiškia ir suprantama kalba vengiant sudėtingų terminų. Jei jūsų klientai yra iš skirtingų šalių –  verta pateikti mokėjimo instrukcijas keliomis kalbomis.

Sąskaitų valdymo funkcijos

Sąskaita123 sistema suteikia daugybę funkcijų, skirtų sąskaitų valdymui. Šios funkcijos apima:

  • Sąskaitų faktūrų išrašymą ir valdymą: Greitai ir paprastai išrašykite sąskaitas faktūras, sekite jų būklę ir valdykite visus su jomis susijusius duomenis.

  • Mokėjimų valdymą ir atlikimą: Valdykite mokėjimus, stebėkite jų būklę ir užtikrinkite, kad visi mokėjimai būtų atlikti laiku.

  • Prekių ir paslaugų valdymą: Tvarkykite savo prekių ir paslaugų sąrašą, atnaujinkite kainas ir stebėkite atsargas.

  • Klientų valdymą: Lengvai valdykite savo klientų duomenis, sekite jų užsakymus ir mokėjimus.

  • Automatinį skaičiavimą ir statistiką: Naudokite automatinius skaičiavimus ir statistiką, kad gautumėte išsamią informaciją apie savo verslo veiklą.

  • El. prekybos sistemų integraciją: Integruokite sąskaita123 su savo el. prekybos sistema ir automatizuokite sąskaitų išrašymą bei mokėjimų valdymą.

Paskyros valdymas ir saugumas

Sąskaita123 sistema suteikia aukštą paskyros valdymo ir saugumo lygį. Šios funkcijos apima:

  • Paskyros sukurimą ir valdymą: Lengvai sukurkite ir valdykite savo paskyrą, pritaikykite ją pagal savo poreikius.

  • Slaptažodžių valdymą ir atkūrimą: Užtikrinkite savo paskyros saugumą naudodami stiprius slaptažodžius ir lengvai atkuriant juos praradimo atveju.

  • Duomenų saugojimą ir atkūrimą: Saugokite savo duomenis saugiai ir lengvai atkurkite juos praradimo atveju.

  • Sisteminių atnaujinimų automatinių atlikimą: Naudokite naujausias sistemos funkcijas ir atnaujinimus be papildomų pastangų.

  • Aukštą saugumo lygį, skirtą apsaugoti klientų duomenis: Užtikrinkite, kad jūsų klientų duomenys būtų saugūs ir apsaugoti nuo neteisėtos prieigos.

Šios funkcijos padeda užtikrinti, kad jūsų apskaita būtų tvarkoma efektyviai ir saugiai, o jūs galėtumėte sutelkti dėmesį į savo verslo augimą.

Dažniausiai užduodami klausimai apie SF elementus

Ką reiškia PVM sąskaitoje faktūroje?

PVM (pridėtinės vertės mokestis) yra netiesioginis mokestis, kuris pridedamas prie prekių ir paslaugų kainos. Sąskaitoje faktūroje PVM yra nurodytas atskirai ir yra būtinas apskaičiuojant bendrą sumą, kurią pirkėjas turi sumokėti.

Kada reikia išrašyti korekcinę sąskaitą faktūrą?

Korekcinė sąskaita faktūra išrašoma tuomet, kai reikia pataisyti klaidą ankstesnėje sąskaitoje faktūroje. Pavyzdžiui, jei buvo nurodytas neteisingas prekių kiekis, kaina arba PVM tarifas.

Kaip saugoti sąskaitas faktūras apskaita?

Sąskaitas faktūras reikia saugoti 10 metų nuo jų išrašymo metų pabaigos.