Sėkmingo verslininko taisyklės: 7 patarimai

Dirbti sau daugeliui žmonių atrodo labai patraukli galimybė. Džiugu tai, kad ją išbandyti šiuo metu gali beveik kiekvienas. Svarbiausia – noras. O mes pateiksime 7 patarimus, kurie padės pačius pirmus verslo naujoko žingsnius žengti tvariai.

Sąskaitų išrašymas

Rutina – darbo dalis

Tikrai ne kiekvienas žmogus gali džiaugtis rutina, kuri leidžia jam pasiekti daugiau ir tuo pačiu užsitikrinti kuo didesnį darbingumą. Tačiau pakeisti kasdieninius įpročius – gana paprasta. Na, bent jau turėtų būti.
Svarbiausia yra susidaryti tokią rutiną, kuri ne tik būtų produktyvi, tačiau ir nekeltų žmogui neigiamų asociacijų. Tik tokiu atveju ji bus lengvai įsisavinama ir tuo pačiu taps kasdienybės dalimi.
Labai patogu planuojant rutiną susirašyti ant popieriaus lapelio darbus – kas ir po ko bus daroma. Žinoma, ilgainiui tokios paruoštukės nebereikės, kadangi tam tikri darbai taps įpročiu, kuris atliekamas impulsyviai.

Darbingos aplinkos kūrimas

Natūralu, kad reikalinga tokia aplinka, kurioje tam tikrų idėjų generavimas būtų sėkmingas ir tuo pačiu malonus. Kiekvienas žmogus savaip supranta – kokia aplinka yra naudinga ir tuo pačiu teigiamai veikia žmogų. Juk kol vieni dažniausiai perka masyvų darbo stalą ant kurio telpa ne tik kompiuteris, tačiau ir dokumentai, tuo tarpu kiti dažniausiai apsiriboja kukliu darbo kampeliu, kuris dažniausiai neatsiejamas nuo patogaus pufo ir tuo pačiu nešiojamo kompiuterio rankose.
Kad ir kas labiausiai tinka ir patinka Jums – tokią aplinką ir siūlome kurtis. Tik mažiau vertinkite dizainerių patarimus. Jie padeda sukurti madingą aplinką, skoningą, tačiau juk tai mažai ką turi bendro su produktyvumu. Jūsų atveju svarbiausia, kad aplinka patiktų Jums.

Būkite naudingas!

Daugelis sėkmingų verslininkų savo dieną prasideda nuo naudingų darbų sąrašo sudarymo, kuris padeda ne tik kur kas paprasčiau susidaryti dienotvarkę, tačiau taip pat ir sekti ją ir taip dažniausiai pasiekti kur kas didesnį produktyvumą.

Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (angl. GDPR)

Dažniausiai sąrašo sudarymas bus kur kas malonesnis, jeigu įsigysite skoningą darbo kalendorių arba elektroninę planavimo priemonę. Svarbiausia nekelti sau per didelių lūkesčių, kadangi pamačius, kad jų pasiekti nepavyksta – darbingumas krenta. Rašykite darbus, planuokite juos, tačiau nenubrėžkite sau labai ryškių linijų bei darbų, kurie gali kelti psichologinį diskomfortą.

Miego svarba verslininkui

Daugelis sėkmingų verslininkų veiklos pradžioje dirba labai ilgas valandas. Tiesa, visi turime 24 valandas per parą, tad darbui skirtas minutes tenka skolintis iš poilsio arba miego. Geriausia – iš poilsio, kadangi miegas visiems ne tik reikalingas, tačiau ir labai svarbus. Žinoma, verslo pradžioje tikrai reikia daug dirbti. Tai yra visiškai natūralu. Tačiau nereikia ir negalima imti miego valandų ir skirti jų darbui. Tai labai blogas įprotis.

Fizinio aktyvumo galimybės

Gali nuskambėti labai keistai, tačiau fizinis aktyvumas taip pat gali prisidėti prie kur kas didesnio produktyvumo. Ir kalbame ne apie aktyvų sportą, asmenines treniruotes, tačiau net ir patį paprasčiausią pasivaikščiojimą, kuris gali būti skirtas idėjų generavimui bei sukūrimui.
Žinoma, svarbiausia, kad tas fizinis aktyvumas Jums būtų tikrai naudingas ir tuo pačiu patiktų. Tai reiškia, kad neverta užsiimti tokia sporto šaka, kuri kelia neigiamas asociacijas.

Ar mokate atsipalaiduoti?

Žinoma, dirbti verslininkui reikia daug, tačiau nepamirškite kad mokėjimas atsipalaiduoti yra ne ką mažiau svarbus. Tik tokiu atveju bus galima produktyviai siekti konkrečių tikslų ir tuo pačiu ilgos darbo valandos nebus sudėtingos. O koks atsipalaidavimas geriausias? 

Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas

Kiekvienas renkasi pagal save, tačiau nepamirškite, kad poilsio metu negalima mokytis ir negalima imtis tokių veiklų, kurios dar labiau suaktyvina organizmą. Puikiai tinka pasivaikščiojimas, šokiai, knygų skaitymas. O alkoholis, klubai ir kitos panašios pramogos neturėtų būti siejamos su poilsiu.

Ieškok pagalbos

Net ir tokiu atveju, kai atrodo, kad esi pats geriausias, kuriam sėkmingiausiai pavyksta atlikti tam tikrus darbus – vis tiek turėtum kiekvienam specialistui suteikti galimybę atlikti konkrečias užduotis. Taip, tu esi vadovas, kuris kelia užduotis. Tačiau nesi, tikėtina, visų galų meistras, tad ir užduočių skirstymas specialistams – būtinas. Galiausiai, šiais laikais darbų atlikimui visada verta samdyti freelancerius. Pigiau ir tuo pačiu mažiau buhalterijos.