Taupymas įmonėms. ABC

Įmonės turi daug tikslų ir siekių, kuriems įgyvendinti reikia skirsti lėšų: mokesčiams, reklamai, nuomai, atlyginimams ir pan. Taupymas įmonėms – ne vien žvilgsnis į ateitį, bet ir galimybė didinti savo pelną. Išsiaiškinkime, koks efektyviausias įmonei taupymo scenarijus. Skaitykite – Taupymas įmonėms. ABC.

1. Darbuotojai

Taupymas įmonėms gali prasidėti nuo darbuotojų. Apsvarstykite galimybę pasamdyti laisvai samdomų darbuotojų (freelancerių). Kuo tai naudinga?

  • Geri įgūdžiai ir lankstumas. Dažnas freelanceris yra net kelių sričių specialistas. Jis dirba laisvu grafiku, sau priimtinoje darbo vietoje. Vadinasi, jam, ko gero, nereiks atskiros darbo vietos, skirtos nuo 8-17 h.
  • Prisitaikymas. „Tradiciniams“ darbuotojams yra skiriamas sveikatos draudimas, apmokamas atostogų laikas ir pan. Laisvai samdomiems darbuotojams to skirti nereikia.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl įmonės samdo freelancerius – taupymas išlaidų. Įmonė moka tik laisvai samdomam darbuotojui už jo paslaugas. Tai kur kas prasmingiau nei pasamdyti darbuotoją, trumpam laiko tarpui (terminuotai sutarčiai).

2. Reklama

Radijas, televizija – nėra pigu. Interneto ir jo kanalų populiarumas yra ženkliai išaugęs ir tai kainuoja pigiau nei prieš tai minėti reklamos kanalai.

  • Socialinės medijos. Susitelkiant į nemokamas medijas, pavyzdžiui, reklamuojant savo verslą Facebook ar Instagram, sutaupomi pinigai reklamos išlaidoms, lyginant su kitomis reklamos priemonėmis. Kitas dalykas, tai veiksminga. Galima rasti ir pasiekti savo tikslinę auditoriją daug lengviau ir paprasčiau.
  • El. pašto rinkodara. Efektyvus ir gana pigus reklamos sprendimas. Informavimas klientų apie naujienas, vykdomas akcijas, svarbią informaciją ir visa tai – mažais kaštais.
  • Prekės ženklo ambasadorius. Tai augantis ir besivystantis reklamos būdas. Asmenį, naudojantį įmonės produktus ir turintį didesnę sekėjų auditoriją bei atitinkantį įmonės vertybes, skirti tarsi reklaminiu veidu, kuris savo sekėjams per populiariausius naudojamus internetinius kanalus transliuotų informaciją apie produktus, įmonę bei naujienas.

Kas sakė, kad reklamai yra privalu skirti daug lėšų? Tai nėra būtina turint gerą strategiją ir žinant veikiančias priemones.

3. Technologijos

Vienas įrodytas būdas, kaip sumažinti įmonės pridėtines išlaidas, tačiau padidinti verslo efektyvumą, yra geresnių technologijų panaudojimas.

  • Kompiuterijos debesų paslaugų rinkinys. Pavyzdžiui, Google Cloud Platform yra geras būdas sutaupyti pinigų. Paprastai, tai yra pigiau nei naudoti sistemas, kurios yra tiesiogiai sukurtos verslui. Tai taip pat leidžia įmonės darbuotojams lengviau dirbti iš namų ar tarpusavyje bendradarbiauti ir taip gauti informaciją. Yra siūloma daugybė Cloud pagrindu teikiamų paslaugų. Jos leidžia įmonei maksimaliai išnaudoti savus išteklius, nemokant už paslaugas, kurios nėra reikalingos.
  • Elektroninė sistema. Naudojantis elektroninėmis priemonėmis ir mažinant popierizmą ar rankiniu būdu atliekamas užduotis, yra paprasčiau ir greičiau ieškoti reikalingos informacijos elektroniniuose šaltiniuose bei patogu dalintis ir persiųsti informaciją. Toks sprendimas leis sutaupyti kanceliarinėms reikmėms lėšų.

Sumažėjusios išlaidos turi daug privalumų. Labiausiai išryškėjantis – pačios įmonės ir darbo lankstumas.

4. Rėmėjai ir partnerystės

Taupymo kelyje nebūtinai reikia suktis vieniem. Į pagalbą galima pasitelkti tuos, kurie siekia panašių tikslų.

  • Viena iš veiksmingų rinkodaros priemonių – renginiai. Žinomumo didinimas, klientų pritraukimas gali pasirodyti tarsi vizija, kuri negali išsipildyti dėl reikalingų didelių kaštų. Norimiems rėmėjais pateikiant vertingą pasiūlymą, kurio šie negalėtų atsisakyti, įmonė savo vizijas gali paversti realybe, o svarbiausia – sumažinti išlaidas.
  • Partnerystės yra vienas iš galimų būdų, trokštant sumažinti tiekimo sąnaudas. Tai reiškia, kad sujungus jėgas su kitu verslu ir sutelkus savus išteklius, galima sutaupyti pinigų tiekiant produkciją.

Įmonės taupymas gali būti apibrėžiamas kaip apgalvotas sprendimas. Siekiama ne tik sutaupyti, bet ir plėsti ryšių ratą ar augti rinkoje.

5. Buhalterija

Tvarkyti finansinius reikalus reikalauja ne tik laiko, bet ir pastangų. Dažnai kyla sunkumų, ypač tai atliekant primityviu būdu. Yra būdas, kaip tai palengvinti.

  • Apskaitos programinė įranga leidžia valdyti įmonės finansines operacijas. Pasirinkimas apskaitos programinės įrangos padeda įmonėms efektyviai naudoti savo apskaitos skyrių išteklius ir gali sumažinti brangiai kainuojančias buhalterijos klaidas. Didelis pranašumas – tikslumas. Taip sumažinant arba pašalinant žmogiškas skaičiavimo klaidas. Tačiau reikia pabrėžti, kad apskaitos programinė įranga nėra apsaugota nuo žmogaus klaidų, atsirandančių dėl neteisingo duomenų įvedimo ar interpretavimo.