Verslo manifestavimas. Kaip idėją paversti realybe?

Verslas – tai ne tik darbas. Tai savo minčių, idėjų realizavimo galimybė. Natūralu, kad daugelis žmonių svajoja pagaliau uždirbti iš veiklos, kuri jiems kelia malonumą. Ką daryti, kad tai pavyktų įgyvendinti? Žinoma, imtis priemonių ir žingsnis po žingsnio atsakingai bei uoliai dirbti. Papildoma galimybė, smulkmena, kuri gali padėti Jums realizuoti savo tikslus – manifestavimas apie kurį paskutiniu metu kalbama labai daug.

Kas yra manifestacija?

Tai yra žodinis arba dažniausiai rašytinis pareiškimas, kuriame aptariami tikslai, nurodomi darbai, įvardijamos asmens vertybės. Viso to tikslas – įtikinti save, kad pradėti verslą – geras žingsnis ir sudaryti veiklų planą, kurio laikantis bus siekiama tikslo.

Kam to reikia? Rašytinė deklaracija yra puiki galimybė apibrėžti savo tikslus. Dėl to siūlome juos užrašyti, o ne sau kartoti mintyse. Rašytinis variantas – turi kur kas daugiau galios, kadangi iš šalies pamatote – ko siekiate ir kokiomis priemonėmis galima tai įgyvendinti.

Manifestavimas yra puiki galimybė suformuoti tiek ilgalaikius, tiek trumpalaikius verslo tikslus. Svarbiausia atsiminti, kad rašant nėra jokių taisyklių. Tai gali būti vieno puslapio arba kelių tomų mintys, kurios visos veda link aptarimo – ką reikia daryti, kad pavyktų verslą ne tik įkurti, tačiau ir jį išlaikyti.

Kai kurie ne tik surašo svarbiausius punktus, tačiau ir juos atsispausdina, net pasikabina matomoje vietoje, greta rašomojo stalo. Kai tik atrodo, kad viskas sunku ir vargina – Jūsų paties anksčiau parašytos mintys gali tapti skatinanti veikti motyvacijos priemonė.

Kaip pasirašyti verslo manifestaciją?

Manifestacijos tikslas yra išsakyti savo tikslus, principus. Taigi, nėra jokių taisyklių – ką rašysite ir tuo pačiu kaip viskas bus užrašyta.

Siekiant palengvinti darbus aptarsime kelis aspektus, kurie yra patogi paruoštukė manifestacijos tekstui.

Jame siūlome išdėstyti išsamiai tris aspektus.

  1.     Kokie yra Jūsų ketinimai? Paklauskite savęs – kaip turi atrodyti Jūsų verslas? Kam Jums to reikia?
  2.     Įvertinkite viziją. Joje reikia nurodyti dalykus, priemones, kurios gali padėti pasiekti pirmame punkte nurodytą tikslą, tai yra, ketinimą. Svarbiausia yra per daug nefantazuoti. Įvardykite realius žingsnius, kurių bus imtasi, kad ketinimai būtų įgyvendinami.
  3.     Taip pat reikia savo paties nuomonės. Apgalvokite dalykus, kuriuos darėte iki šiol. Galbūt buvo dirgiklių, kurie Jums trukdė tikslus pasiekti anksčiau? O gal priešingai – padarėte labai daug ir tai Jus skatina daryti dar daugiau?

Kaip siekti tikslo?

Viskas atrodo labai paprasta? Išties, taip ir yra. Tik svarbiausia yra ne tik susirašyti svarbiausius aspektus, kuriuos paminėjome anksčiau, tačiau taip pat ir juos bandyti įgyvendinti. Tai jau yra rimtas darbas. Kad jis būtų kur kas paprastesnis – žemiau pateikiame patarimus, kurie padės Jums siekti savo tikslo ir ignoruoti kliūtis.

     

Nereikia pažadų.

Daugelis žmonių linkę sau pasižadėti dalykus, kurie niekada nebus įgyvendinti. Geriau nežadėkite, o sudarykite veiksmų planą. Taip žingsnis po žingsnio, net ir mažų darbelių vedini, galiausiai pasieksite bent jau dalį to, kas yra jūsų manifestacijoje.

Nepraleiskite galimybių.

Ar žinote rašytoją William Arthur Ward? Jis yra pasakęs, kad: „Galimybės yra kaip saulėtekiai. Jei lauksi per ilgai, jas praleisi“. Dėl to reikia griebti visas galimybes, kurios pasitaiko kelyje. Kai kurie tikisi palankesnių sąlygų, o kiti galvoja, kad jie yra per prasti tam tikriems darbams. Tikrai ne. Kad ir kokio dydžio galimybės pasitaikė Jūsų kelyje – reikia jomis pasinaudoti.

Mažiau skųskitės.

Daugeliui žmonių patinka išsakyti savo negandas. Tai tarsi suteikia atsipalaidavimą. Tačiau skundimasis – neveda prie nieko gero. Reikia dėkoti už tai, ką pavyko pasiekti. Neliūdėkite, kad verslo steigimas trunka ilgiau nei tikėjotės, tačiau džiaukitės, kad procesas apskritai vyksta.

Klausyk žmonių.

Visada reikia, būtina, verta klausyti kitų žmonių. Net ir tų, kurie atrodo, kad su verslu neturi nieko bendro. Galbūt jų patarimai bus gyvenimiški, tačiau jie ne ką mažiau svarbūs laikantis plano ir judant link tikslo. Galiausiai, klausimasis ką kiti mano apie tavo verslą, gali būti geras būdas sužinoti, kaip viską mato pašaliniai žmonės.

 Išlik žmogumi.

Kad ir kaip gerai sekasi – visada išlik žmogumi. Tavo įmonė yra tarsi gyvas organizmas, kuris yra sudarytas iš kelių svarbių dalių. Kiekviena jų sunkiai dirba, kad padėtų įgyvendinti tavo svajonę. Šios „dalys“ yra tavo komandos žmonės. Ne tik mokėk jiems algą, tačiau ir padėkok, parodyk, kad jų darbai yra vertinami.

Priimk ir sunkius sprendimus.

Niekam nepatinka būti blogiečiu ir ką nors atleisti, perkelti savo įmonę į mažesnį biurą ar atsisakyti produkto, kuris tau asmeniškai patinka. Kartais priimant šiuos sunkius sprendimus gali reikėti daugiau laiko. Neskirk jo tam. Jeigu rezultatas vis tiek bus toks pat – kam vilkinti procesą? Tuomet varginate save ir sukuriate iliuziją, kad viskas bus geriau.

Kurti verslą geriausias laikas yra dabar. Ar tu jį išnaudosi?