Verslo pradžia karantino metu. Svarbiausi žingsniai.

Susitaikymas su esama situacija – geriausias būdas pradėti siekti daugiau. Arba dar tiksliau – geriausias būdas išnaudoti tą situaciją, kuri yra šiuo metu.
O karantinas – puikus laikas  išbandyti naujas sritis ir gal net rasti nišą, kuri nėra iki galo ištobulinta.
Svarbiausia – bandyti. Dažniausiai tai yra sėkmingo verslo taisyklė.
Tad šios dienos tema – verslo pradžia karantino metu. Svarbiausi žingsniai.

DOMINA INOVACIJOS?

Sėkmingai veiklas pradeda net ir tie, kurie tiksliai neišmano vienos nišos, tiksliai nežino ko dar reikia žmonėms, tačiau taip nori būti verslininkais ir taip domisi inovacijomis, kad deda visas pastangas, kad tai pasiektų. Dažniausiai tokie žmonės sėkmingai startuoja net ir sunkiomis ekonominėmis sąlygomis, kadangi versle svarbiausia yra darbas ir noras.

Žinoma, svarbios ir galimybės bei sėkmė, tačiau praktika rodo, kad tas, kuris stengiasi – visada pasiekia daugiau už tą, kuris nededa jokių pastangų, o tik apie tai svajoja.

Būti aistringu kokioje nors veikloje – gerai. Tik žiūrėkite, kad didelė aistra per daug neužtemdytų realių galimybių.

NEBIJOK KLYSTI IR MOKYKIS.

Verslo pradžia taip pat neatsiejama ir nuo nuolatinio mokymosi. Šiuo metu, siaučiant virusui, daugiausia mokomasi online būdu. Tai ne tik patogu, tačiau tai pat ir padeda sutaupyti laiko. Taigi, jeigu sutinkate, kad Jums dar reikia mokytis – tokiu atveju galite pradėti galvoti apie verslo pradžią. Tačiau jeigu galvojate, kad viską puikiai mokate ir niekas kitas Jums negali suteikti daugiau naudingos informacijos – apsigalvokite, kadangi darysite daug klaidų, kurių būtų galima išvengti.

TIE, KURIE DIRBA – PASIEKIA DAUGIAU.

Lygiai taip pat reikia suprasti, kad verslo pradžia tiek sudėtingomis ekonominėmis sąlygomis, tiek lengvesnėmis – dažniausiai neatsiejama nuo sunkaus darbo. Įvertinkite savo galimybes.

Kadangi šiuo metu vis daugiau žmonių netenka darbo ir atsiduria prastovose, atrodo, kad to laiko labai daug ir reikia jį kaip geriau išnaudoti. Tai yra tiesa, tačiau nepamirškite, kad grįžus į darbą laikas vėl taps ribotas.

Taip pat įvertinkite ir tai, kad jeigu iki šiol dirbote samdomą darbą, deja, teks su sava veikla dirbti kur kas ilgiau ir dažniausiai intensyviau. Gal kada nors verslas ir suksis taip sėkmingai, kad darbuotojai dirbs už Jus, o Jums teliks ilsėtis. Tačiau praktikoje tokios galimybės labai tolimos, o darbo valandos siekia net po 16 per parą. Ar tikrai esate pasiruošęs tiek dirbti? Ar turite tokias galimybes?

TURĖK PAGRINDĄ PO KOJOMIS.

Nors galima skaityti ne vieną sėkmės istoriją, kai verslas buvo pradėtas todėl, kad žmogui trūko pinigų, tačiau geriausia taip nerizikuoti. Ypač tokiu atveju, kai užstatote paskutinius savo pinigus, turtą. Apgalvokite – kiek Jums kainuos verslo pradžia ir po kiek laiko atsiras pelnas. Gali būti, kad teks ne vieną mėnesį gyventi veltui, minuse, kol galiausiai pasieksite bent jau balansą.

TU ŽINAI, KO REIKIA VISUOMENEI.

Dar vienas signalas, kad laikas pradėti savo veiklą – plano turėjimas. Nesakome, kad reikalingas labai detalus planas, žingsnis po žingsnio, kuriuo reikia sekti. Tačiau jeigu artimam žmogui pradėjus klausinėti apie Jūsų svajonių veiklą galite pateikti staigius atsakymus – tai įrodo, kad idėja yra galvojama ir apgalvojama.

Tiesa, greta A plano nepamirškite, kad reikalingas ir B ir C planas. Ypač verslo pradžioje karantino metu, kai situacija labai greitai kinta, tad skubi reakcija yra būtina.

 

Skaitėte straipsnį – Kokia turi būti verslo pradžia karantino metu?