VMI subsidijos verslui: kaip gauti?

Nešiojamasis kompiuteris, juodas kavos puodelis ir rašiklis ant užrašų knygelės dedami ant juodo stalo. Kairėje pusėje esantis tekstas lietuvių kalba skelbia: „VMI subsidijos verslui: kaip gauti?.

VMI subsidijos verslui: kaip gauti?

Gauti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) subsidijas gali būti svarbu siekiant plėtoti savo verslą. Šis straipsnis padės suprasti, kokių subsidijų galima tikėtis, kaip jas gauti, ir kaip Sąskaita123 gali padėti šiame procese.

Kas yra VMI subsidijos?

VMI subsidijos – tai finansinė pagalba, kurią Lietuvos valstybė suteikia verslui. Jų tikslas yra padėti verslui augti, išlikti konkurencingam ir įveikti finansinius iššūkius.

Subsidijos įprastai yra skirtos spręsti konkrečiai problemai, ištikusiai verslą, pavyzdžiui pandemijos apribojimai ar energetikos kainų šuoliai, todėl neretai subsidijų skyrimo laikotarpis būna terminuotas.

Su Europos Sąjungos pagalba finansuojami projektai taip pat turi numatytus terminus, kuriuos reikia sekti:

Paramą verslo kūrimui teikia ir Užimtumo Tarnyba, kuri padeda finansuoti iki 10 darbo vietų kuriančias įmones.

Kokios yra subsidijos?

Yra kelios pagrindinės subsidijų rūšys:

Subsidijų rūšys
  1. Tiesioginės subsidijos. Skiriamos tam tikrų verslo veiklų skatinimui, pavyzdžiui, naujų darbo vietų kūrimui.
  2. Subsidijos mokestinėms lengvatoms. Įmonės gali pasinaudoti mokesčių lengvatomis arba daliniu atleidimu nuo tam tikrų mokesčių.
  3. Specialios programos. Tam tikri sektoriai gali gauti subsidijas per specialias programas, skirtas inovacijoms, skaitmenizacijai arba tvarumo projektams.

Svarbu: Visą informacija būtinai sekite VMI svetainėje arba susisiekite su VMI konsultantais, nes subsidijų sąlygos gali keistis.

Kas gali gauti VMI subsidijas?

Subsidijas gali gauti:

  • Smulkios ir vidutinės įmonės
  • Nauji verslai ir startuoliai
  • Įmonės, nukentėjusios nuo COVID-19 ar kitų ekonominių sunkumų

Žingsnis po žingsnio: kaip pateikti prašymą subsidijoms?

Kas, kokiu pagrindu ir kaip gali gauti verslo plėtros paramą apibrėžia Lietuvos Respublikos smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatymas.

Įvertinkite savo verslo atitikimą reikalavimams 

Pasitikrinkite, ar jūsų verslas atitinka reikalavimus pagal galiojančius įstatymus ir VMI taisykles. Pavyzdžiui, jūsų įmonė turi būti registruota Lietuvoje, turėti gerą mokestinių prievolių istoriją ir turi būti veikianti.

Pasirinkite tinkamą subsidijos tipą

Išnagrinėkite, kokios subsidijos jums gali būti naudingiausios. Tai gali būti tiesioginė finansinė parama, mokesčių lengvatos, ar Ekonomikos ir inovacijų ministerijos skiriama parama inovacijoms.

Paruoškite paraišką

Užpildykite paraišką pagal VMI reikalavimus. Svarbu pateikti tikslų ir išsamų verslo planą, kuris parodytų, kaip pasinaudosite subsidija. Įtraukite finansinius rodiklius, rinkos analizę ir planuojamas investicijas.

Pateikite dokumentus elektroniniu būdu per VMI sistemą

Užsiregistruokite VMI svetainėje ir pateikite paraišką bei reikiamus dokumentus elektroniniu būdu. Tai patogiausia daryti per Mano VMI sistemą.

Sekite paraiškos būseną

Po paraiškos pateikimo galėsite sekti jos būseną VMI sistemoje. VMI gali prašyti papildomų dokumentų ar informacijos, todėl svarbu nuolat tikrinti savo paraiškos būseną.

Gaukite sprendimą

Jei jūsų paraiška bus patvirtinta, VMI jus informuos apie subsidijos skyrimą ir sąlygas. Jei subsidijos negavote, atkreipkite dėmesį, ar nėra pakartotinio paraiškų teikimo etapo datos.

Pastaba: Paraiškos procesas gali užtrukti kelias savaites, tad pradėkite iš anksto.

Kaip Sąskaita123 gali padėti teikiant paraišką subsidijai gauti?

Sąskaita123 – tai internetinė paslauga, kuri padeda verslams tvarkyti sąskaitas ir finansinius dokumentus. 

Šia paslauga lengva naudotis, tinka visų dydžių įmonėms, ir kasdienybę palengvina automatinis sąskaitų registravimas ir apskaita. Ši sistema gali padėti jums:

Tvarkingai ir laiku pateikti finansinius dokumentus. Paraiškų teikimas subsidijoms dažnai reikalauja tikslios finansinės ataskaitos. Sąskaita123 užtikrina, kad visi jūsų dokumentai būtų paruošti tinkamai ir laiku.

Sekti sąskaitas ir išlaidas. Tai padeda parodyti VMI, kaip efektyviai naudojate subsidijas ir investuojate į savo verslą.

Automatizuoti finansinius procesus. Mažiau klaidų ir daugiau laiko skirti paraiškų rengimui bei verslo plėtrai.

Patarimai

  • Pradėkite paraiškos rengimą iš anksto
  • Konsultuokitės su finansų ekspertu ar teisininku
  • Naudokite tokias priemones kaip Sąskaita123, kad viską atliktumėte laiku ir tvarkingai

Taip pasiruošę, galėsite sėkmingai aplikuoti ir pasinaudoti VMI subsidijomis, kurios padės jūsų verslui augti.