5 dirbančių savarankiškai klaidos

Ar kartais užplūsta mintys, kodėl kažkas darbe nesiseka ar nepavyksta, bet aiškios priežasties tam paprasčiausiai nerandate?  Galbūt darote vieną iš šių klaidų.  Jūsų dėmesiui – 5 dirbančių savarankiškai klaidos.

Pasitikrinkite, ar tai kasdieninės klaidos.

1 klaida. Nuolatinis darbas prie kompiuterio

Pradėkime narplioti nuo pat pradžių. Atrodo, prisėdote ryte, o jau laikrodis muša metą miegui. Panaši rutina ypač išvargina, o kitą dieną užklumpa jausmas tarsi tos minutės poilsio nė nebūta.

5 dirbančių savarankiškai klaidos

Sprendimas

Galime nuraminti ir patikinti, kad klientai Jums padarius pertrauką neišsilakstys. Tad jokio pasiteisinimo, kodėl nereiktų atlikti trumpų pertraukų kas 45 min. ir ilgesnių kas porą valandų, neturėtų būti. Jūs nusipelnėte poilsio, o Jumyse auganti kūrybinė gyslelė tam tik padėkos.

2 klaida. Priimami visi darbo pasiūlymai 

Tai ypač „mėgstama” pradedančiųjų freelancerių klaida. Tiesiog vengiant žodžio ne ir stačia galva neriant į vieną projektą po kito.

5 dirbančių savarankiškai klaidosSprendimas

Realistiškai įvertinti savo galimybes atlikti darbus laiku. Tokiu būdu suspėti tiek veikloje, kuri padeda užsidirbti, tiek veikloje, kuri padeda atsipalaiduoti.

3 klaida. Aklas pasitikėjimas klientu dėl darbo užmokesčio

Manymas, kad klientas prisimins Jus ir vos atlikus užduotį iškart perves žadėtą atlygį – čia netinka.

5 dirbančių savarankiškai klaidos

Sprendimas

Kontroliuoti visas įmanomas situacijas. Kaip tą padaryti? Turime net kelis būdus:

Variantas A. Pasirašyti sutartį su klientu dar prieš pradedant kartu dirbti. Kokius dalykus įtraukti į sutartį sužinokite čia.

Variantas B. Naudoti internetinę sąskaitų išrašymo platformą, kurioje galima siųsti automatinius pranešimus klientams dėl neapmokėtos sąskaitos faktūros. Sąskaita123 Jūsų paslaugoms!

Variantas C. Visi atsakymai teisingi.

Žinoma, geriausias vaistas šioje situacijoje yra variantas C.  Sveika, nes turite atsparumą nuo nenumatytų situacijų bei nebereikia sukti galvos kaip klientui neįkyrėti, o mandagiai priminti apie laukiančią apmokėjimo sąskaitą.

4 klaida. Prieinamumas bet kuriuo metu

Ne, ne ir dar kartą ne tarkite prieinamumui bet kuriuo metu. Klientas turi savo poilsio laiką, tad kodėl negalite turėti to ir jūs?

5 dirbančių savarankiškai klaidos

Sprendimas

Klientui iš anksto nurodyti savo darbo laiką ir pasiekiamumą. To paties galite paprašyti ir kliento. Abu būkite vienodai lygūs tam, kad abiejų laikas išliktų vienodai svarbus.

5 klaida. Neaiški komunikacija

Tai, ko gero, dažniausiai pasitaikanti dirbančiųjų savarankiškai klaida. Skubama pabaigus projektą užversti lapą ir pradėti iš naujo. O kuo dar galiu klientui pagelbėti ar ką dar gero galime drauge nuveikti? Turbūt puolėte klausti. 

5 dirbančių savarankiškai klaidos

Sprendimas

Neskubėkite ieškoti naujo kliento, nepasiūlius dabartiniam klientui alternatyvų. Galbūt mokate žongliruoti keliais savo talentais – išnaudokite tai. Pasiūlykite prisidėti prie kitų jau pažįstamam projektui reikalingų darbų ar pasidomėkite dėl projektui B skirtų užduočių, kurias galimai turi paruošęs šis klientas.  Visa tai ilgalaikių santykių kūrimui.