Darbas su individualios veiklos pažyma: 5 svarbiausi niuansai, kuriuos turite žinoti


Individuali veikla pagal pažymą gali pasirodyti gana patraukli veiklos vykdymo forma. Žinoma, daugelį džiugina laisvas darbo grafikas, taip pat, galimybė pasiimti tiek darbų, kiek tuo metu leidžia  galimybės. Apžvelkime tai kartu – darbas su individualios veiklos pažyma: 5 svarbiausi niuansai, kuriuos turite žinoti.

Bet kuriuo atveju – pateiksime Jums 5 pagrindinius niuansus, kuriuos turi žinoti visi dirbantys su IV pažyma. Tai – tik pagrindas, o smulkmenos yra ne ką svarbesnės. Susipažinkite su esminiais niuansais, tačiau nerekomenduojame pradėti veiklos, kol nežinosite visko nuo A iki Ž. Tokiu atveju pavyks išvengti klaidų.

Darbas su individualios veiklos pažyma. Nurodomi 5 niuansai:

Įmokas turite sumokėti pats

Daugeliui žmonių veiklos vykdymas atrodo malonumas, kol nesusiduria su buhalterija. Žinoma, visada galima samdyti atsakingą asmenį, kuris padės susitvarkyti su apskaitos niuansais, tačiau dažniausiai veiklos pradžioje ir taip norisi kuo labiau sumažinti išlaidas. Tokiu atveju puikia alternatyva tampa sąskaita123. Tai labai pigus (arba nemokamas) būdas susitvarkyti su veiklos buhalterija ir tvarkingai kiekvienais metais iki gegužės 1-os dienos susimokėti mokesčius.

Tiesa, šiuo metu VMI siūlo lengvatas asmenims, kurie pradeda užsiimti savo veikla ir dar nėra sulaukę 29 metų amžiaus. Pasidomėkite plačiau.

Kiek ir kada mokėti VSD?

Vienas iš mokesčių, kurį Jums reikia sumokėti – VSD mokestis. Jis yra mokamas SODRAI. Taip pat turite žinoti, kad jis yra mokamas ne nuo visų gaunamų pajamų. Net 30 procentų galima nurašyti į išlaidas net ir tokiu atveju, jeigu negalite įrodyti, kad teko patirti tiek išlaidų. Kitu atveju galima pagrįsti kitokį procentą išlaidų, tačiau reikia rinkti čekius, kurie nurodo, kad investavote į įrangą, mokymus ir panašiai

Valstybinis socialinis draudimas pasirūpina, kad nedarbo metu, kad kai esate dekrete ir kaip sulaukite pensijos – gautumėte išmokas. Tiesa, naudinga plačiau pasiskaičiuoti – kokio dydžio pensija Jūsų laukia. Parašėme apie tai straipsnį čia.

Privalomojo socialinio draudimo įmokos

Jeigu dirbate savarankiškai, tokiu atveju turite kiekvieną mėnesį sumokėti Privalomojo socialinio draudimo įmokas, kurios suteiks Jums galimybę nemokamai naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis. PSD kyla kiekvieną kartą, kai tik pakylą MMA. Tačiau bet kuriuo atveju suma šiuo metu siekia iki 40-ies eurų, tad tikrai verta susimokėti. Nei vienas nėra apsaugotas nuo sveiktos problemų, o neturint šio draudimo įmokos susirgus bus tikrai labai didelės. Tai – apsidraudimas.

Apie pensijos kaupimą

Mokant VSD įmokas Jūs tuo pačiu kaupiate pensiją, kuri bus išmokama pasiekus tam tikrą amžių. Visiškai natūralu, kad net ir jauni žmonės šiam aspektui skiria labai daug dėmesio. Paprasčiausiai, pensija yra daugelio mūsų ateitis. Tokiu atveju kyla klausimas – ar verta dirbti su individualia veikla tiems, kurie galvoja apie solidžia pensiją. Tikrai verta, tik tokiu atveju siūlome plačiau pasidomėti 2 bei 3 pakopos draudimais, kurie pasirūpins, kad senatvėje gaunamos išmokos būtų nekuklios ir leistų oriai gyventi.

Klientų radimas savarankiškai

Jeigu įmokos ir mokesčiai Jums atrodo gana komplikuoti – siūlome nepamiršt, kad suteikdamas tam tikrą paslaugą Jūs tuo pačiu turėsite ieškoti klientų, kurie norėtų pasinaudoti Jūsų paslaugomis. Daugeliui tai irgi atrodo vienas sudėtingiausių darbų. Vėlgi, galima samdytis marketingo specialistus, tačiau jų paslaugos daugeliui yra sunkiai įkandamos kainos prasme.