Sąskaita-faktūra. Šablonas, kad atsiskaityti būtų paprasčiau


Suteikus paslaugą arba pardavus prekę – sąskaita-faktūra turi būti išrašoma iškart. Klientai sutinka, kad patogiausia, kai asmuo siunčia atliktą paslaugą el. paštu arba prekes įprastu paštu ir kartu prideda sąskaitą, kurią reikia apmokėti. Taip pavyksta sutaupyti daug laiko, tad susigeneruokite šabloną, kuriuo naudositės ir kuris padės nesugaištant daug laiko išrašyti sąskaitas.

Nesvarbu su kokia rinka dirbate ir kokia valiuta sąskaita-faktūra yra išrašoma – galima naudoti tą patį šabloną. Šiuo atveju kai kurioms užsienio valstybėms rašykite atitinkamą datos išsidėstymą bei pasidomėkite, ar nereikalingas parašas. Lietuvoje išrašant sąskaitas-faktūras parašas nebėra reikalingas.

Negaiškite savo laiko pildydami faktūrą – pasinaudokite sąskaita123 pagalba.

Mūsų siūlomas sąskaita-faktūra šablonas tinka visais prekių ar paslaugų atsiskaitymo atvejais.

Galimas sąskaitos-faktūros pavyzdys:

Mūsų pateiktas pavyzdys – vienas iš galimų. Skirtingose sąskaitose informacija gali būti pateikiama skirtingai. Svarbiausia – kuo detaliau užpildyti informaciją susijusią su prekės pardavimu bei atliktais darbais.

Išrašytos sąskaitos, kaip ir apskaitos žurnalas, turi būti saugomas 10 metų. VMI atstovavai visada turi teisę kreiptis į savarankiškai dirbančius asmenis, kad jie sąskaitomis bei žurnalu pagrįstu savo pajamas.

Sąskaita faktūra eurais ar bet kokia kita valiuta gali būti išrašoma naudojantis lietuvišku šablonu. Svarbiausia detaliai ją užpildyti, kad sąskaitos gavėjęs nesunkiai suprastų, ką reiškia konkreti skiltis.

Sąskaitų faktūrų išrašymo programos yra patogios ir leidžia sąskaitas sukurti ir išsiųsti greitai. Jos taupo vartotojo laiką ir pinigus.
Nemokamai sistemai nereikia parsisiuntimo ar instaliavimo. Dėl šios priežasties, sąskaitas patogu tvarkyti, kad ir kut bebūtumėte. Reikalingas tik interneto ryšys, kad galėtumėte prisijungti prie savo paskyros.

Vienoje vietoje saugoma visa informacija, reikalinga sąskaitos išrašymui. Pavyzdžiui:

  • logotipas –  jis įkeliamas ir išsaugomas prie įmonės rekvizitų;
  • parduodamos prekės ir paslaugos suvedamos ir išsaugomos paskyroje;
  • klientai – informaciją apie juos, kuri reikalinga sąskaitos išrašymui, išsaugoma ir lieka paskyroje;
  • galimybė pasirinkti automatinį sąskaitos faktūros serijos ir numerio generavimą (Sąskaitos > Serija ir numeriai).

Sąskaitas galima pateikti anglų kalba: siųsdami ar spausdindami sąskaitą, pasirinkite „Angliška versija”. Taip pat galima pasirinkti, kuria valiuta bus išrašyta sąskaita.
Paieška klientų sąraše, paieška sąskaitų sąraše, aiškūs sąskaitų siuntimo ir apmokėjimo statusai leidžia vartotojui patogiai dirbti ir valdyti savo sąskaitas.

Skirta visiems, išrašantiems PVM ir ne PVM sąskaitas faktūras.