Verslo liudijimo mokesčiai: ABC

Nusprendus vykdyti veiklą įteisinus ją verslo liudijimu (VL) – pirmiausia svarbu susimokėti mokesčius, kurie yra taikomi. Verslo liudijimo mokesčiai turi būti mokami dėl socialinių garantijų.

Kokie taikomi verslo liudijimo mokesčiai?

Žemiau pateiksime visus mokamus mokesčius.

Pajamų mokestis

Veiklos metu reikia mokėti pajamų mokestį, kuris yra fiksuotas (nustato savivaldybės) ir priklauso nuo pasirenkamos veiklos, veiklos teritorijos ir kt.

Sveikatos draudimo mokestis

Verslo liudijimas „reikalauja” mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas. PSD įmokos mokamos kas mėnesį iki paskutinės einamojo mėnesio dienos kito esamo mėnesio laikotarpiui.

Valstybinio socialinio draudimo mokestis

Valstybinio socialinio draudimo įmokas. VSD įmokos dydis priklauso nuo verslo liudijimo galiojimo laiko.

Jeigu verslo liudijimas galioja trumpiau nei tris mėnesius, tokiu atveju VSD įmokas reikia atlikti iš anksto prieš įsigyjant verslo liudijimą.

Pridėtinės vertės mokestis

Priklausomai nuo pajamų dydžio ir prekių įsigijimų iš Europos Sąjungos šalių bei paslaugų, kurių suteikimo vieta laikoma Lietuva, įsigijimo iš užsienio šalyse įsikūrusių asmenų gali atsirasti prievolė mokėti PVM.

Jeigu kyla daugiau klausimų kokie verslo liudijimo mokesčiai turi būti mokami – visada galite kreiptis į valstybinę mokesčių inspekciją. VL išduodami VMI. Tereikia asmens dokumento. Atsidaryti galite ir internetu. Informaciją rasite VMI puslapyje. Taip pat greitai ir lengvai yra atidaroma ir individuali veikla pagal pažymą.