Darbas namuose: 5 patarimai didesniam efektyvumui

Darbas namuose tai galimybė sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. Skaitykite ir sužinokite, kokie 5 patarimai pravers didesniam efektyvumui.

Freelancinimas ir darbas namuose turi gana glaudų santykį. Žinoma, puiku, kad šiuo metu nesunkiai ir gana nebrangiai galima rasti darbo vietą laisvai samdomų specialistų bendruomenių patalpose, tačiau taupantys – vis dar renkasi darbą namuose. 

Visgi, daugelis dirbančiųjų namuose akcentuoja, kad dažnai tokia darbo aplinka mažina produktyvumą.

Siekiant to išvengti pateiksime kelis patarimus, kurie padės Jums susikurti produktyvų biurą namuose.

  1.     Geras internetas.

Sakysite, kad tikrai ne visiems verslams yra reikalingas geras internetas? Mes su tuo nesutiktume. Net jeigu ir dirbate ne skaitmeninio marketingo srityje, esate ne IT specialistas, esame tikri, kad vis tiek turite internetinį puslapį arba bendraujate su savo klientais el. paštu.

Patogesniam darbui, kuris taip pat taupo laiką – būtinas greitas ir be trikdžių veikiantis internetas. Jeigu dažnai tenka lankytis pas klientus – pagalba yra mobilus internetas.

  1.     Planuokite darbo valandas.

Dirbantys namuose dažnai skundžiasi darbu, kuris tęsiasi daugiau nei 40 valandų per savaitę. Darbas sau dažnai neatsiejamas nuo veiklų po 18 valandos, savaitgalinių skambučių ir net konsultacijų per šventes. Jeigu Jums tai nekelia problemų – kodėl gi ne.

Kitais atvejais siūlome ne tik klientams, tačiau ir sau pačiam atsakyti – kokiomis darbo valandomis dirbate. Tai padeda ne tik paprasčiau planuoti darbo bei poilsio laiką, tačiau dažnai kur kas labiau susikoncentruojama darbui, kai yra jo valandos. Tai dažniausiai padeda pasiekti ir didesnį produktyvumą.

  1.     Socialinio ryšio tinklai.

Dar vienas darbo namuose minusas yra kolegų neturėjimas. Žinoma, kai kuriems tai gali būti privalumas. Ypač tokiu atveju, kai esate intraveriškas žmogus.

Visgi, jeigu dirbant namuose Jums trūksta žmonių su kuriais galima paprasčiausiai pasikalbėti apie orą – tokiu atveju siūlome susitarti su vienu arba keliais pažįstamais dėl pietų, kurie bus toje pačioje vietoje darbo dienomis. Tai bus tarsi Jūsų „kolegos”.

Jeigu neturite pažįstamų, kurie gali sau leisti viduryje dienos pietauti kažkur kitur, o ne biure – ieškokite freelancerių, kuriems taip pat kaip ir Jums reikalingi tokie „kolegos“.

  1.     Programinės įrangos galimybės.

Biuruose programine įranga bei įvairiais įskiepiais pasirūpina darbdaviai. Jeigu dirbate sau namuose, žinoma, viskuo turite rūpintis pats. Daugelis kainuoja, tačiau optimizuoja darbą ir taupo laiką. Ko reikia? Kiekvienas renkasi pats? Galbūt tai: „Office 365“, „Skype“ verslui, „SharePoint“ ir „Windows Phone“… Kuo daugiau programų – tuo našusis darbas bus.

  1.     Ergonomiška darbo aplinka.

Galiausiai, reikalingos ne tik specialios programos, kurios padeda greičiau atlikti darbus tačiau ir gero aukščio stalas, tinkama kėdė, reguliavimo funkciją turintis monitorius. Visa tai Jums padės net ir ilgas darbo valandas padaryti ne tokiomis varginančiomis. Investuokite į  gerus baldus, nes jie ne tik didina produktyvumą, tačiau ir  saugo Jūsų sveikatą.