Paprasti, kasdieniniai pinigų taupymo įpročiai


Asmenys, kurie dirba savarankiškai, turi taupyti ne tik pensijai bei „juodai dienai“, tačiau ir mokesčiams, kurie sumokami iki kiekvienų metų gegužės 1-osios dienos. Pradėjus dirbti savarankiškai, yra svarbūs pinigų taupymo įpročiai, kadangi reikia išmokti planuoti pinigus. Pristatome – paprasti, kasdieniniai pinigų taupymo įpročiai.

Tai padės kur kas paprasčiau planuoti savo finansus. Siūlomi pinigų taupymo įpročiai:
  1. Pirkinių planavimas – vienas paprasčiausių būdų per kiekvieną pirkimą sutaupyti apie 20 procentų įprastai išleidžiamos sumos. Susiskaičiuokite, kiek pavyks sutaupyti per mėnesį! Tai lengvai įgyvendinamas pinigų taupymo įprotis.
  2. Fiksuojama, kad atsiskaitydami kortele žmonės išleidžia kur kas daugiau pinigų. Geriausia po ranka visada turėti grynų, kurie bus skirti konkrečiam apsipirkimui.
  3. Daugelis užsiprenumeruoja žurnalus, tačiau jų neskaito, turi sporto klubo abonementus, tačiau jų nelanko… Atsisakius tokių mažų paslaugų, kurios jums neneša jokios naudos – galėsite sutaupytus pinigus skirti taupymui.
  4. Pačios smagiausios pramogos nebūtinai yra labai brangios. Didmiesčių gyventojai apskritai gali džiaugtis labai plačia nemokamų renginių gausa, tereikia pasidomėti.
  5. Nereikalingus daiktus neišmeskite, tačiau pabandykite parduoti. Jeigu niekas neperka – tokiu atveju padovanokite tiems, kuriems jų gali reikėti. Būkite ekologiškas.
  6. Akcijos metu visada verta įsigyti daugiau prekių. Tačiau nepamirškite, kad maistas genda, tad per didelis kiekis irgi nėra geras pasirinkimas…
  7. Pirkdami didesnius maisto kiekius sutaupysite. Paprasčiausiai kilogramas kainuos pigiau nei du pakeliai po 0,5 kg. Jeigu tai ilgai negendantys maisto produktai – verta įsigyti.
  8. Vietoj to, kad savo augintiniams pirktumėte brangius žaislus – apsidarykite aplink save. Juolab, gyvūnui jokio skirtumo – kiek žaislas kainavo. Tualetinio popieriaus rulonėlis labai dažnai atneša daugiau džiaugsmo nei brangus žaislas.
  9. Jeigu nenorite maisto prekybos vietose prisipirkti prekių, kurių Jums net nereikia – siūlome neiti į parduotuves alkaniems. Geriausia – kai esate pavalgę ir kai turite konkretų pirkinių sąrašą.
  10. Vietoje kelių skirtingų paslaugų tiekėjų – pasirinkite vieną. Pavyzdžiui, kur kas pigiau yra naudotis to paties tiekėjo siūlomomis interneto ir TV paslaugomis, nei dviejų atskirų tiekėjų. Optimizuokite paslaugas ir nepermokėkite.
  11. Vietoje nuolatinio važiavimo tikslo link su transporto priemone, rinkitės dviratį. Tai ne tik puikus būdas sutaupyti pinigų, tačiau tuo pačiu ir saugoti gamtą, pagerinti savo fizinę būklę.
  12. Prieš pirkdami įvairius elektros prietaisus paprasčiausiai pagalvokite – kiek realiai jie jums bus naudingi. Daugelis nori planšetinio kompiuterio, iPhone ar PlayStation, tačiau ar tai nebus tik vieną mėnesį reikalingas daiktas?
  13. Išbandykite pirkimą internetu. Paprasčiausiai virtualioje erdvėje yra kur kas paprasčiau pamatyti akcijas ir įsigyti puikios kokybės daiktus mažesnėmis kainomis. Galiausiai, užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir sekite informaciją.
  14. Planuodami keliones – skirkite tam dėmesio pats. Vykdami su kelionių agentūromis tikrai labai permokėsite, kadangi paslaugų antkainiai – dideli.
  15. Kuomet reikia kokių nors paslaugų – neskubėkite jų pirkti ir naudotis prenumeratomis. Daugeliu atveju siūlomas nemokamas išbandymo periodas. Pasinaudokite juo, galbūt paslaugos Jums net nepatiks ir tokiu atveju išvengsite nemažų pinigų išmetimo.
  16. Gaminimo metu orkaitėje kepkite daugiau patiekalų vienu metu. Gali atrodyti smulkmena, kadangi tikrai labai daug neišleidžiate elektrai, tačiau pradėjus fiksuoti sutaupomus pinigus – skirtumas bus akivaizdus.
  17. Įsigykite prekybos centruose siūlomas nuolaidų korteles, kadangi jos padės Jums sutaupyti iki 50 procentų pirkinių kainos.
  18. Vietoje naujų drabužių rinkitės dėvėtus. Tai ne tik puikus būdas sutaupyti, tačiau prisidėsite ir prie gamtos saugojimo.
  19. Rinkitės elektrą taupančias namų lemputes bei įrenginius, kurie yra A klasės, tad jų išlaikymas yra pigesnis. Tokia įranga dažniausiai kainuoja brangiau, tačiau visumoje kur kas labiau apsimoka.
  20. Kiekvieną mėnesį atsidėkite dalį algos atsargai. Finansininkai teigia, kad algos procentas turėtų siekti apie 15. Tokiu atveju visada turėsite pinigų atsargai ir galėsite jaustis stabilesnis ir tvirčiau stovintis ant kojų.
  21. Jeigu kažko labai norite ir skubate pirkti – tokiu atveju mes rekomenduojame ramiai įkvėpti ir atidėti pirkimą bent jau 24 valandoms. Per tą laiko tarpą pavyks suvokti, ar konkrečios prekės arba paslaugos Jums tikrai reikia.
  22. Transporto priemonėje rekomenduojama naudoti LED lemputes, kadangi jos ima kur kas mažiau elektros energijos.
  23. Labai naudinga mėnesio pradžioje susidaryti planuojamą išlaidų sąrašą. Tokiu atveju pavyks kur kas paprasčiau pamatyti – kiek pinigų Jums liks po algos.
  24. Vartokite mažiau nereikalingų vaistų. Statistika atskleidžia, kad daugelis žmonių yra įpratę gerti vaistus vos tik pajutę pačius mažiausius skausmus. Tai ne tik žalinga Jūsų piniginei, tačiau tuo pačiu ir Jūsų kūnui.

Pinigų taupymo įpročiai gali tapti kasdienybe. Verta pasinaudoti nurodomais patarimais ir vadovautis tuo, kas veikia Jums.