Laisvai samdomi specialistai: kur ieškoti darbo pasiūlymų ?

Laisvai samdomi specialistai (freelanceriai) turi atlikti ne tik įprastus darbus, kuriuos jie moka geriausiai, tačiau ir reguliariai ieškoti klientų. Jeigu esate tikrai geras savo sferos specialistas – ilginiui klientai ras Jus patys. O ką daryti tiems, kurie dar tik pradėjo freelancinti? Skelbtis apie savo paslaugas. Kur? Pasiūlymai žemiau.

UpWork.com

Dirbantiems ir bendraujantiems anglų kalba – galimybės visada yra platesnės. Viena žinomiausių UpWork platformų vienija apie 2 milijonus klientų, kurie ieško tam tikrų specialistų nuo programuotojų iki tekstų kūrėjų. Svarbiausia, kad platformoje suteikiamos patrauklios savęs pozicionavimo galimybės, taip pat galite nurodyti – kokio darbo ieškote: ne tik sferos, tačiau ir kiek laiko trunkantis projektas Jums labiausiai tinka, kokie Jūsų įkainiai ir t.t.

Freelancer.com

Lietuvoje gal mažiau žinoma, tačiau lygiai taip pat surasti Jums savo klientus padėsiantis freelanceris.com – vienija labai skirtingų sričių specialistus. Platforma yra tinkama tiems, kurie mėgsta varžytis dėl kliento, tai yra, stengiasi jam pasiūlyti geresnes sąlygas, kad jo paslaugos būtų perkamos. Išbandykite, galbūt ši platforma Jums tiks.

Facebook grupės

Dirbantiems tik lietuviškai arba ir lietuviškai – gera pagalba yra įvairios Facebook grupės. Šiuo metu lengva rasti ir tematines: nuo SEO specialistų iki turinio kūrėjų. Jose skelbiasi ir tie, kurie siūlo paslaugas, ir tie, kurie ieško specialisto. Reikės laiko atsifiltruoti, tačiau apsimoka. Žinoma, jeigu planuojate skelbti apie savo paslaugas – pateikite informaciją kuo patraukliau. Juk freelanceriai labai dažnai patys kuria savo veiklos „veidą”.

Toptal.com

Kaip teigia šio internetinio projekto vystytojai: „Geriausios įmonės samdo Toptal laisvai samdomus darbuotojus savo svarbiausiems projektams“. Galima sakyti, kad čia apie savo paslaugas skelbia tie, kurie tikrai pasitiki darbais, kuriuos daro. Tinka ir pradedantiesiems, tik nepamirškite kad šiame puslapyje esamiems laisvai samdomiems specialistams dažnai keliami labai dideli lūkesčiai.

Guru.com

Dar viena platforma, kurioje laisvai samdomi specialistai gali supažindinti aplinkinius su savo teikiamomis paslaugomis. Šio puslapio patogumas – patrauklaus portfolio pateikimas. Tai bus Jūsų veiklos veidas, kurį galėsite naudoti kaip pavyzdį savo darbams įvertinti.

Freelancewritinggigs.com

Freelance Writing Gigs – tiems, kurie rašo, kuria, publikuoja… Kaip jau supratote – projektas yra skirtas laisvai samdomiems rašytojams, redaktoriams ir vertėjams. Taigi, jeigu esate programuotojas – apie savo paslaugas skelbti čia neverta. Na, bent jau maža tikimybė, kad čia jus ras tie klientai, kuriems rūpi programavimas.

iFreelance.com

Dar vienas internetinis puslapis, kuriame galima skelbti apie savo teikiamas paslaugas yra iFreelance. Joje yra laukiami visi nepriklausomai nuo to – kokias paslaugas jie teikia: programuotojai, rašytojai, vertėjai, SEO specialistai… mezgėjai? Svarbiausia – tinkamas savęs pateikimas ir laukimas, kol klientai jus suras. Juk laisvai samdomi specialistai – savo įvaizdžio kūrėjai.

 

Sąskaita123 – internetinė sąskaitų išrašymo pagalbininkė. Pamirškite popierines sąskaitas, Excel ar net buhalterį. Išbandykite sistemą nemokamai jau dabar!