Sąskaita faktūra angliškai

Šviesiame kambaryje su augalu fone šypsosi raudonplaukis, nešiojantis akinius. Kairėje vaizdo pusėje yra kelios spalvingos geometrinės figūros (mėlyna, žalia, balta ir geltona).

Saskaita123.lt paskyroje sąskaita faktūra yra galima išrašyti ne tik lietuviškai, bet ir angliškai, leidžiant vartotojams išduoti invoice abiem kalbomis. Paprastai ir patogiai: vartotojams nereikia sukti galvos, kaip išversti sąskaitos pavadinimus ar terminus, nes sąskaitos gali būti išrašomos issued lengvai ir greitai.

Ši paslauga tinka įvairiems verslo poreikiams ir teisiniams reikalavimams, atitinkantiems reikalavimus to the verslo ir teisės aktų.

Sąskaita faktūra anglų kalba (invoice) yra svarbus dokumentas patvirtinantis prekių ar paslaugų pardavimą. Pagal tam tikrus teisės aktus, sąskaitos faktūros turi atitikti specifinius reikalavimus, nurodytus atitinkamuose straipsniuose.

Jei dirbate su užsienio klientais arba parduodate prekes į užsienį, turite mokėti teisingai išrašyti sąskaitas faktūras anglų kalba. Sąskaita faktūra angliškai – tai, kas jums suteiks daugiau solidumo.

Sąskaitos faktūros anglų kalba struktūra paprastai apima šią informaciją:

  1. Invoice number (sąskaitos numeris)

  2. Invoice date (sąskaitos išrašymo data)

  3. Due date (mokėjimo terminas)

  4. Seller’s information (pardavėjo informacija)

  5. Buyer’s information (pirkėjo informacija)

  6. Itemized list of goods or services (išsamus prekių ar paslaugų sąrašas su kainomis)

  7. Total amount (bendra suma)

  8. Payment terms (mokėjimo sąlygos)

  9. Tax information (mokesčių informacija)

  10. Bank details (banko rekvizitai)

Sąskaita faktūra vertimas yra itin atsakinga užduotis, ypač kai kalbama apie tarptautinę prekybą. Net mažiausia klaida vertime gali turėti rimtų pasekmių. Neteisingai išversta informacija sąskaitoje gali sukelti muitinės patikrinimus, vėlavimus ir papildomus mokesčius. Nesutarimai dėl sąskaitos turinio gali sukelti teisinius ginčus su klientais ar partneriais, neteisingas vertimas gali sukelti klaidų buhalterinėje apskaitoje ir apsunkinti mokesčių deklaravimą bei netikslus vertimas gali sukurti neigiamą įmonės įvaizdį.

Sąskaita faktūra angliškai: ko nepamiršti?

Svarbiausi aspektai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, kur reikia išrašyti sąskaitą anglų kalba:

Terminologija. Naudokite tikslius ir aiškius terminus, apibūdinančius prekes ar paslaugas. Yra daug specifinių terminų, kurie turi būti išversti tiksliai. Pavyzdžiui, „PVM“ angliškai yra „VAT“ (Value Added Tax). Prekės ar paslaugos turi būti aprašytos tiksliai ir aiškiai, kad būtų išvengta bet kokių neaiškumų. Naudokite techninius terminus, jei reikia.

Valiuta. Nurodykite, kokia valiuta skaičiuojama suma. Aiškumas padeda tiek pardavėjui, tiek pirkėjui suprasti, kokia valiuta bus atliktas mokėjimas. Išvengiama situacijų, kai abi pusės supranta valiutą skirtingai bei daugelis šalių turi specifinius reikalavimus, kaip turi būti nurodoma valiuta sąskaitoje faktūroje.

Mokesčiai. Įtraukite visus taikomus mokesčius (PVM, akcizai ir kt.).

  • PVM (Pridėtinės vertės mokestis). Tai dažniausiai taikomas netiesioginis mokestis nuo prekių ir paslaugų. PVM tarifas priklauso nuo prekės ar paslaugos rūšies.

  • Akcizai. Tai specialūs netiesioginiai mokesčiai, taikomi tam tikriems produktams, pavyzdžiui, alkoholiui, tabakui, degalams.

  • Kiti mokesčiai. Priklausomai nuo prekės ar paslaugos rūšies, gali būti taikomi ir kiti mokesčiai, pavyzdžiui, muitai, rinkliavos.

Kiekvienam mokesčiui skirkite atskirą eilutę. Nurodykite tikslų mokesčio pavadinimą (pvz., PVM, akcizas) ir taikomą mokesčio tarifą procentais. Apskaičiuokite ir nurodykite tikslią mokesčio sumą.

Kalba. Sąskaita turi būti aiški ir suprantama angliškai kalbančiam asmeniui. Anglų kalba yra tarptautinė verslo kalba, todėl svarbu, kad visi klientai, nepriklausomai nuo jų tautybės, galėtų lengvai suprasti sąskaitą. Aiški ir gerai struktūruota sąskaita demonstruoja jūsų įmonės profesionalumą bei padeda išvengti bet kokių nesusipratimų dėl sąskaitos turinio.

Formatavimas. Formatavimas yra ne mažiau svarbus už turinį, kai kalbame apie sąskaitų aiškumą ir profesionalumą. Gerai suformatuota sąskaita ne tik atrodo patraukliau, bet ir palengvina skaitymą bei supratimą. Naudokite aiškų ir tvarkingą formatavimą, kad sąskaita būtų lengvai skaitoma. Šis aspektas yra ypač svarbus, kad sąskaita būtų aiški ir suprantama.

  1. Rinkitės aiškų ir lengvai įskaitomą šriftą, pvz., Arial, Times New Roman arba Calibri. Venkite pernelyg dekoratyvių šriftų, kurie gali apsunkinti skaitymą.

  2. Naudokite pakankamai didelį šriftą, kad informacija būtų lengvai įskaitoma. Paprastai 11-12 pt dydis yra optimalus.

  3. Palikite pakankamai tarpų tarp eilučių ir skyrių, kad informacija būtų geriau vizualiai atskirta.

  4. Naudokite lenteles, kad susistemintumėte informaciją, pvz., prekių ar paslaugų sąrašą. Tai padės išvengti painiavos ir pagerins skaitomumą.

  5. Tekstą išlygiuokite kairėje arba centre. Venkite dešiniojo išlygiavimo, nes jis gali atrodyti netvarkingai.

  6. Naudokite antraštes, kad vizualiai atskirtumėte skirtingas sąskaitos dalis (pvz., pardavėjo informacija, prekės, mokesčiai, bendra suma).

  7. Naudokite spalvas atsargiai. Per daug spalvų gali blaškyti dėmesį. Paprastai pakanka vienos ar dviejų papildomų spalvų, kad pabrėžtumėte svarbią informaciją.

  8. Logotipą: Jei turite įmonės logotipą, įtraukite jį į sąskaitą. Tai padės sustiprinti jūsų įmonės identitetą.

  9. Aiškiai nurodykite savo įmonės kontaktinę informaciją (adresą, telefono numerį, el. pašto adresą).

Kas dar?

Individualizavimas. Pakeiskite pavyzdyje pateiktą informaciją savo įmonės ir kliento duomenimis.

Mokesčiai. Įsitikinkite, kad teisingai apskaičiuojate ir nurodote visus taikomus mokesčius, kur yra nurodyta, kad sąskaita faktūra turi atitikti tam tikrus reglamentus.

Kalba. Jei nesate tikri dėl kai kurių terminų, pasikonsultuokite su vertėju arba naudokitės profesionalių vertimo paslaugomis.

Programinė įranga. Yra daug buhalterinių programų, kurios automatiškai generuoja sąskaitas faktūras anglų kalba. Viena tokių – sąskaita123.

Sąskaita123 pagalba

Streamline business invoicing and accounting with Invoice123 automation. Choose our online solution to manage finance from a single, intuitive platform, ensuring that invoices are not missed or incorrectly issued.

Our founding

Darius Soparas founded Invoice123 in 2015 in Lithuania, a country in Northern Europe with one of the region’s fastest-growing startup ecosystems. It was called Sąskaita123 and started as a free digital invoicing tool for the local community, accelerating tech progress. Through our various knowledge-sharing initiatives, we remain connected and maintain a vibrant and engaged local student community.

Early growth

Our mission to simplify repetitive manual tasks with digitalization peaked when a team of senior engineers came on board. We launched the first invoicing automation features and decided to go the extra mile for business clients with their accounting needs. That transformed Sąskaita123 into simple-to-use accounting & invoicing SaaS and led us to our first 20 000 users.

A new leaf

As our user base grew, we started directly involving our customers in product innovation to keep the progress going. The users decide on the upcoming features or integrations the engineering team later develops, e.g., Woocommerce, Shopify, Rivile integrations, and many more.

Dažniausiai užduodami klausimai apie sąskaitos faktūros išrašymą anglų kalba

Kodėl svarbu išrašyti sąskaitą faktūrą anglų kalba?

Jei dirbate su užsienio klientais, anglų kalba yra tarptautinė verslo kalba. Teisingai suformuluota sąskaita faktūra anglų kalba demonstruoja jūsų įmonės profesionalumą. Galiausiai, tokia SF žtikrina, kad klientas aiškiai supras visą informaciją apie prekes ar paslaugas, kainą ir mokėjimo sąlygas.

Kokia pagrindinė sąskaitos faktūros anglų kalba struktūra?

  1. Antraštė: Įmonės pavadinimas, adresas, kontaktinė informacija.

  2. Sąskaitos numeris ir data.

  3. Pirkėjo informacija: Kliento pavadinimas, adresas, kontaktinė informacija.

  4. Prekės ar paslaugos: Išsamus sąrašas su kiekiais, kainomis ir aprašymais.

  5. Mokesčiai: PVM, akcizai ir kiti taikomi mokesčiai.

  6. Bendra suma: Galutinė suma, kurią turi sumokėti klientas.

  7. Mokėjimo sąlygos: Terminas, per kurį turi būti sumokėta sąskaita.

  8. Banko rekvizitai: Informacija apie banko sąskaitą, į kurią turi būti pervesta suma.

Kokios yra dažniausios klaidos išrašant sąskaitą faktūrą anglų kalba?

Netinkamai išversti terminai ar frazės gali sukelti nesusipratimų.

Klaidingai apskaičiuoti mokesčiai ar bendra suma gali sukelti finansinių nuostolių.

Netvarkinga sąskaita gali atrodyti neprofesionaliai.

Nepateikta visa reikalinga informacija gali apsunkinti sąskaitos apmokėjimą.

Kaip užtikrinti, kad sąskaita faktūra būtų teisinga ir suprantama? Daugelis buhalterinių programų turi paruoštus sąskaitų faktūrų šablonus anglų kalba. Kruopščiai patikrinkite visus duomenis prieš siunčiant sąskaitą. Venkite sudėtingų sakinių ir žargonų. Jei nesate tikri dėl kai kurių aspektų, pasikonsultuokite su buhalteriu arba vertėju.

Kokie yra pagrindiniai terminai, kuriuos reikia žinoti išrašant sąskaitą faktūrą anglų kalba?

Invoice – sąskaita faktūra

Invoice number – sąskaitos numeris

Invoice date – sąskaitos išrašymo data

Due date – mokėjimo terminas

Seller – pardavėjas

Buyer – pirkėjas

Item – prekė arba paslauga

Quantity – kiekis

Price – kaina

Subtotal – tarpsuma

VAT – pridėtinės vertės mokestis

Total – bendra suma

Payment terms – mokėjimo sąlygos

Ar yra kokių nors specialių reikalavimų sąskaitoms faktūroms anglų kalba?

Reikalavimai gali skirtis priklausomai nuo šalies į kurią eksportuojate prekes ar paslaugas. Daugiau apie Invoice 123